Кръгъл резен диня замества тестото в нашумялата лятна версия на пиците, която може да се консумира за закуска, обед и десерт...

Макар че е сред най-поръчваните храни по заведенията у нас през лятото, пицата е малко тежичък вариант за жарките дни и душните вечери, затова отвъд Океана налагат нова тенденция, която с успех може да съперничи по свежест на нашенския таратор.

Всъщност ние отдавна знаем, че динята се комбинира отлично със сирене, но сега ни се предлага да проявим повече творчество при сервирането й, като я вкараме в ролята на блат за пица.

Виж още: Как да избираме диня

С други думи: нарежете динята напречно на дебели, кръгли резени (пити), които гарнирайте със свежи съставки като бяло сирене, кисело мляко, мед, плодове, авокадо и подправки, съветва американското сп. "Пийпъл" по повод националния ден на динята 3 август.

Пицата от диня е най-новата мания в "Инстаграм", разказват и от Whole Foods Market, които предлагат три рецепти - за закуска (с кисело мляко, мюсли и боровинки), обяд (с прошуто и рукола) или десерт (с шоколад, кокосово масло и годжи бери).

Някои добавят краставици или репички, други правят плодова версия с праскова, круша, киви и фъстъчено масло за завършек.

Нарежете на осем парчета, като пица. Да ви е сладко!

Виж още: Всички рецепти за пица в Kulinaria.bg

Най-хубавото е, че няма да се налагате да чакате половин час за печене (или доставка), но можете да сложите резените на скарата за 2-3 минути.

Вижте и една версия на грил тиган със сирене, обогатена още със зехтин, балсамов оцет, краставици, маслини и стръкче мента.