Диета с таратор и плодове ще ни помогне да свалим килограмите, без да навредим на организма си

Тараторът е едно от доказателствата, че на този свят има и добри неща. Той е вкусен, освежава, а също така се оказва, че е и полезен.

"Здравословно хранене" публикува хранителен режим, с който за 14 дни можете да свалите между 8 и 10 килограма. Въпросната диета е основана върху таратора и постига действителни резултати, без да вреди на организма ни. Тя не изключва нито един макронутриент (мазнини, въглехидрати, протеини).

Всеки ден се консумират: таратор и 300 г плодове

Тараторът се приготвя по следния начин:

1 кофичка кисело мляко (по възможност домашно квасено или био)
5 с.л. зехтин
2 средни краставици - обелени и нарязани на дребно
3 с.л. орехови ядки, счукани
копър и сол (по желание)

Всичко се разбърква и се разрежда с 2 кофички вода. Направеното количество се консумира през целия ден.

Виж още: Лечебната сила на краставицата

Плодовете:

Консумирайте по 300 г на ден пресни плодове. Най-добре ще е да ги разделите на две части за деня. Задължително е да са сурови, като авторите препоръчват да са сезонни, местни и био.

За да сработи диетата, също така трябва да се изпълняват следните условия:

- Пийте повече вода. Избягвайте консумацията на кафе или кофеинови напитки, както и на всякакви напитки, които в състава си включват подсладители. Алкохолът също е забранен.

Виж още: 10 натурални начина за намаляване на киселините 

- Увеличете ежедневната двигателна активност. Препоръчват се крос и дълги разходки. Също така ако започнете тренировки по фитнес, бойни спортове, йога, аеробика, тае бо или поне бързо ходене минимум половин час всеки ден, резултатите от диетата ще се подобрят значително.

Диетата ще подейства и ако не спазвате посочените горе условия. Така ще загубите излишните килограми, но диетата може да повлияе отрицателно върху организма ви и имунната ви система да отслабне. Също така е възможно да се получи отпускане на кожата, а след спиране на диетата да се получи йо-йо ефект и да си възвърнете свалените килца. Затова спортуването е от значение.

Виж още: 5 напитки, които помагат за сваляне на теглото

Диетата действа най-вече защото е здравословна, балансирана и подготвена внимателно, с грижа за тялото.