Какво още сме предпочитали за хапване през отпускарските месеци, освен пържените картофи и пицата?
Всеки сезон има своите уникални вкусове и традиционни рецепти. Когато термометрите надхвърлят поносимите градуси, всички започват да мечтаят за море, слънце, хубави коктейли и вкусна храна...
Виж още: Алкохолният туризъм в България - някога и днес
Foodpanda.bg правят равносметка на ястията, които българите са си поръчвали най-често през лято 2015, като се допитват до 200 ресторанта в различни краища на България.
1. Салата "Цезар"
Лятото е най-подходящото време да се насладите на една голяма зелена салата. Всички съставки трябва да бъдат свежи. Колкото повече цветове и текстури съдържа, толкова по-ароматна ще бъде. Ето защо салатата "Цезар" се оказва най-консумирана през горещите дни.
Виж още: Защо салатата "Цезар" се нарича така
2. Калмари пане
От морските деликатеси най-предпочитани са калмарите пане - за разлика от миналата година, когато в тази категория най-често се е консумирала салата с миди.
3. Пържени картофи
И тази година пържените картофи със сирене си остават най-предпочитани. Те са любимото мезе за бира през лятото, като изпреварват дори цацата. Най-автентични обаче ще ги опитате в Белгия или във Великобритания.
4. Пържена цаца
От всички видове риби, трицоната (цаца) е най-поръчваната по заведенията през горещите дни. Тя е на второ място след пържените картофи сред подходящи мезета за бира. За предпочитане е прясна, но на много места ползват и замразена:(
Предимството й пред останалите морски видове в менюто е цената й - дори в заведение тя едва надхвърля сумата, която бихте платили, ако си я купите готова от рибния магазин (1,50 лв. за 100 г).
Виж още: Как да си приготвим сами пържена цаца - рецептата в Kulinaria.bg
5. Пилешко филе с подправки и лимон
Здравословното хранене вече не е само мода и това логично се отразява и в зачестилата консумация на пилешко месо през летните месеци. Най-предпочитано е пилешкото филе, овкусено само с подправки и лимон.
6. Пица
През тази година се отчита лек спад в консумацията на пици, след като преди години тестеното изделие е било по-предпочитано дори от пържените картофи. Въпреки това и пицата намира място в класацията.
Виж още: Всички рецепти за пици в Kulinaria.bg
7. От питиетата бирата си остава най-обичаната лятна напитка сред българите, следвана от ментата и узото.
Източник: Foodpanda
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook