Aндрографис, леспедеза, мащерка, репей и органичен селен, събрани в "ДетоксиФайв", допринасят за изчистване на организма от токсините

Тялото си има своя собствена система за пречистване и съвсем само изхвърля навън повечето токсини, предимно през нощта и рано сутрин. Но храненето с рафинирана храна, многото захари, приемането на лекарства води до натрупване на прекалено голямо количество токсични вещества, с които организмът трудно може да се справи. Ето защо е необходимо понякога да му помагаме - особено ако начинът ни на живот го предполага.

Виж още: Токсините, които натоварват тялото ни

Детоксикирането (изчистването) на организма е многостранен процес. Храненето с балансирана диета е една от необходимите стъпки и спомага да се избегне бъдещото интензивно токсикиране.

Най-добрата пречистваща терапия включва антиоксидантни средства, елиминиращи свободните радикали, пречистване на отпадъчните вещества, както и ревитализиране на нормалните функции и оздравителните процеси в организма.

Понякога тялото може да задържи някои от токсичните вещества или да ги припознае като свои. Такива могат да бъдат например ксеноестрогените, които приемаме чрез храната. Затова каквато и детоксикираща програма да изберем, е важно да знаем, че е добре тя да бъде съпътствана от цялостна промяна в начина на живот.

Да се храним по-здравословно, да избягваме рафинираните храни, захарите, химически синтезираните лекарства, да се движим, да бъдем по-често на чист въздух - са само няколко от препоръките как да намалим вредните влияния и да осигурим нормално функциониране на имунната си система.

Ако обаче усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване, предупреждават специалистите. Същевременно всеки органи има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим комплексен подход - като петте натурални съставки, комбинирани в DetoxiFive.

Aндрографисът, известен още като "крал на горчивото", ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Отделянето на повече жлъчка започва още с попадането на малки количества от горчивата билка в устната кухина и гърлото. Андрографолидите в андрографиса намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства. Билката действа благоприятно и върху детоксикиращата работа на бъбреците. Мощен имуностимулатор е.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. Следователно билката осигурява пречистване от токсини и обменни разпадни продукти както на самите бъбреци, така и на кръвта.

Мащерката се използва ефикасно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният й ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите й клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

Всяка от тези съставки разполага със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. А комбинацията от петте в DetoxiFive допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Затова ако нямате време или ви липсва воля да промените своя хранителен режим и цялостния си начин на живот, детоксикирането е на едно хапче разстояние. Повече - на www.detoxifive.com.

Източник: DetoxiFive