С магданоз, зелен боб, краставици, зелен лук - по идея и рецепти от Kulinaria.bg
Кой казва, че зелениите присъстват в менюто ни само през пролетта? Ето няколко "зелени" кулинарни рецепти, подходящи и за летния сезон.
Салата табуле
Продукти: сол на вкус, 1 домат (розов), 1 ч.л. лимонов сок (на вкус), 100 г булгур, 3 връзки магданоз.
Начин на приготвяне: Накисваме булгура във вода за около два часа. Измиваме и нарязваме на много ситно магданоза и домата.
Слагаме продуктите в голяма купа, добавяме лимоновия сок и сол на вкус и разбъркваме много добре. Сервираме салатата, по желание гарнирана с лимон.
Виж още в Kulinaria.bg: Салата от магданоз с булгур и нар
Печени пълнени картофи със зелен лук, яйца и бекон
Продукти: черен пипер, 40 г сирене, 4 яйца, 4 парченца бекон, 40 г кашкавал, 15 мл олио, половин домат (рендосан), 10 г масло, 20 г зелен лук, 2 картофа.
Начин на приготвяне:
Обелваме и издълбаваме картофите като ладии.
Приготвяме плънка от задушените в малко мазнина ситно нарязан лук и доматите, към които след отстраняването им от огъня прибавяме натрошеното сирене и кашкавала.
Напълнените картофи заливаме с мазнината, чукваме по 1 яйце на всеки, поръсваме с малко черен пипер и печем до омекване.
Добавяме листчетата бекон и отново ги запичаме леко.
Поднасяме със салата по избор.
Виж още в Kulinaria.bg: Кюфтета от тиквички със зелен лук
Туршия от зелен фасул
Продукти: 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар, 0,5 ч.ч. олио, 1 глава чесън, 1 с.л. оцет, 3 кг зелен фасул, 2 връзки копър.
Начин на приготвяне: Сваряваме зеленият фасул във вода за 20 минути, прецеждаме го и го охлаждаме. Редим го в буркани заедно с копъра и чесъна.
Приготвяме марината, като смесим и сварим оцета, солта, захарта и олиото.
Заливаме фасула с маринатата. Стерилизираме за 30 минути.
Виж още в Kulinaria.bg: Ориз с грах и зелен фасул
Салата от зелен фасул с бекон, синьо сирене и горчичен дресинг (по рецепта на шеф Леонардо Бианки - Лео)
Продукти: 250 г зелен фасул от консерва, 3 парчета бекон, 80 г синьо сирене, магданоз. За дресинга: оцет, дижонска горчица, зехтин, сол, черен пипер.
Как приготвяме салатата: Запичаме нарязания на тънки лентички бекон в малко зехтин. В купа сипваме зеления фасул, бекона и синьото сирене.
Как правим дресинга: В купичка разбъркваме зехтин, оцет, горчица, черен пипер и сол.
Сервираме салатата, полята с дресинга, и поръсваме с магданоз.
Виж още в Kulinaria.bg: Рецепта за свински карета с млад зелен фасул
Чашки от краставица със зеленчуков коктейл (още една рецепта на Лео Бианки)
Продукти: 1 краставица, 100 г сирене, половин зелена чушка, половин червена чушка, 5 черни маслини, 4 пера зелен лук, листа мента, сол.
Начин на приготвяне
Нарязваме краставица на пънчета и издълбаваме част от месестата част с помощта на лъжичка или нож.
В блендер пасираме чушките, маслините, пресния лук, сиренето и ментата. Краставиците пълним с готовата смес, украсяваме с пера див лук и подреждаме в чиния.
Виж още в Kulinaria.bg: Рецепта за супа "Грийнпийс"
Източник: Kulinaria.bg
2 Коментара
Wow! I want to learn how to make that one. Thanks for sharing! digital marketing agencies for small businesses
Great articles and great layout. Your blog post deserves all of the positive feedback it’s been getting. Ned