Една от най-влиятелните лекарски организации в САЩ се обявява против присъствието на смартфони и лаптопи в детските стаи

Американската академия по педиатрия (ААП) настоява да се ограничи достъпът на децата до социалните мрежи и мобилните устройства.

Според специалистите малчуганите трябва да прекарват не повече от два часа дневно във "Фейсбук", "Туитър" и други популярни места за забавления в интернет.

Неограниченият достъп до новите медии може да има сериозни последствия и се свързва с редица проблеми при подрастващите като насилие, затлъстяване, недоспиване, тормоз в интернет, неприятности в училище и пр.

Препоръките бяха обнародвани тази седмица в сп. "Педиатрикс" след зачестилите прояви на онлайн тормоз, включително нашумял напоследък случай в щата Флорида, довел до самоубийството на момиче в навечерието на 13-ия й рожден ден.

Полицията конфискува лаптопи и мобилни телефони от 15 ученички в същото училище, а сред откритата кореспонденция имало послания като: "На никой не му пука за теб", "Мразя те" и "Наистина заслужаваш да умреш". Обвинения са повдигнати на две от девойките.