Новите технологии оказват все по-голямо влияние върху нас самите

В последно време технологиите са станали неизменна част от нашия живот и това малко или много оказва своето влияние върху самата ни същност. Факт е, че вече трудно си представяме живота без смартфон или поне мобилен телефон, а когато нетът случайно ни спре, изпадаме в странни и нетипични състояния. Технологиите оставят своя отпечатък върху нас, а също така и върху нашите деца.

Едно на всеки осем деца във Великобритания казва думичката "таблет" преди заветното за всяка млада майка "мама", пише "Дйели мейл".

Над един на осем родители твърди, че първата дума на детето им е "таблет", твърди британско изследване. Така преносимата джажа, която ни помага да сме имаме достъп до интернет в почти всеки един момент заменя типичните "мама" или "тати".

81% от родителите са заявили, че детето им е успяло да счупи някое от мобилните устройства вкъщи, като ги изпускало или ги хвърляло.

Виж още: Смартфоните съсипват съня ни

В изследването, поръчано през юли 2014, участие са взели общо 3614 родители.

Най-много повреди на таблети се случват в семейния автомобил. Според 45% от запитаните инциденти най-вече се случват при качването или слизането от превозното средство.

Виж още: Таблетът е новата бавачка

Макар че повечето таблети се използват от деца, ходещи на училище, 12% от родителите признават, че са позволявали на децата си на две години или по-малко да играят с устройството.