Станцията в България е част от коридора, който технологичната компания изгражда за връзка между Западна Европа с Турция. Supercharger коридорът започва от Загреб и ще минава през Славонски брод, Белград, Ниш, Пловдив и ще стига до Одрин.

Бългapия ce пoяви нa ĸapтaтa нa Теѕlа - и пo-cпeциaлнo нa тaзи, нa ĸoятo ca oтбeлязaни cтaнциитe зa бъpз зapяд нa eлeĸтpичecĸитe aвтoмoбили, пoзнaти ĸaтo Ѕuреrсhаrgеrѕ.

На 25 април Tesla обнови своята карта със зарядни станции и в сайта на компанията се появи страната ни. Станцията в България е част от коридора, който технологичната компания изгражда за връзка между Западна Европа с Турция. Supercharger коридорът започва от Загреб и ще минава през Славонски брод, Белград, Ниш, Пловдив и ще стига до Одрин.

Кампанията на Tesla за изграждане на глобална мрежа от зарядни станции започна през 2012 г. Корпорацията вече е инвестирала в 5 400 суперзарядни станции и 9 000 ведомствени  модула за монтаж в хотели.

Според плановете на компанията броят на станциите ще продължава да расте. До края на 2018 г. планът предвижда да инсталира 10 хил. съоръжения по цял свят.

Kъм нaчaлoтo нa 2017 г. пo пътищата в страната се движат общо 47 возила c мapĸaтa Теѕlа, показва статистиката на МВР. За миналата година в България са били регистрирани 18 нови модели Tesla и 4 броя употребявани или общо 22 коли на същата марка, сочат още данните. Това означава, че за последните 12 месеца тези модели са се увеличили близо двойно.Tesla няма официално представителство не само у нас, но и на Балканите въобще. Най-близките магазини на компанията са в Австрия и Италия, а най-близките нейни станции за зареждане на електрически автомобили са в Хърватия.

Източник: otoplenie.eu