Априлската програма на представленията в Art Room започна с танцовото "Паралелни светове" и продължава с "Извън кадър" (22 април), Improduce me (24 април), "Първият мъж" (25 април) и движенческия спектакъл ARTist (30 април)

След като се включи в Нощта на театрите, клуб "Ялта" трансформира алтернативното пространство на Room 2 в сцена за изява както на известни, така и на млади артисти.

В програмата на най-новата зала за културни събития в София - Art Room, присъстват независими театрални постановки, литературни четения, изложби, концерти, танцови спектакли и дискусии. Местата са 90, а входът често е свободен.

Тази седмица в Art Room, с начален час 19,30, се играят постановките "Извън кадър" (22 април) и "Първият мъж" (25 април), билети за които могат да се закупят на Белия бар в клуба.

Автор на "Извън кадър" е Петко Каменов, който е и главно действащо лице заедно с актьора Димитър Мартинов. Пиесата е съставена от текстове, писани по градинки и рейсове, на листчета и тефтери, на компютър.

Персонажите са от екраните, рекламите, плакатите, за продажбите на мечти, стойности, еталони и други стоки. Публиката ще види няколко откровения от първо лице на герои, родени или забъркани в кашата на масовата култура, за пагубната грешка да мислиш, че кашата е лошо овкусена, когато тя е развалена... Те са опит да се справим с нещата, забавлявайки се, обясняват авторите.

В събота вечерта се играе "Първият мъж", определяна като "документален театър". Спектакълът е режисиран от Кристиана Бояджиева върху истинските истории на три жени, които разказват за най-важния период от човешкия живот - детството. В ролите са Геновева Любенова, Вероника Янакиева-Христова и Ива Огнянова.

Постановката засяга и темата за ролята на семейството, която нерядко остава на заден план, а родителите често омаловажават значението на действията си за съдбите на децата. А когато в семейството е наложено психологическо и сексуално насилие, последствията са наистина сериозни... 

До края на месеца в "Ялта" се играят още движенческият спектакъл с Валери Кирилов, Вера Молова, Калин Калинов, Светослав Атанасов, София Владева, Симона Тодорова, Ивайло Добрев и Благовеста Митева ARTist (30 април) и Improduce me (24 април), в който момчетата от групата за импровизационнен театър излизат отново на сцената на Art Room.

Те работят с предложения от публиката, като пресъздават сцени и сюжети по току-що зададени теми - без сценарий, спонтанно, обещавайки забавление и смях до скъсване.