Изненадващ кандидат за подписа на мегазвездата от "Барселона" Лионел Меси се появи във Висшата лига

Докато всички спрягат "Челси" и "Манчестър Сити" за евентуални нови предизвикателства пред 27-годишния аржентинец, изведнъж в спора се намеси и "Манчестър Юнайтед". 

Според информация на в. "Гардиън", цитирана от Sportal.bg, единствено "червените дяволи" могат да платят 250 млн. евро за правата на Лео Меси, без да нарушават правилата за финансовия феърплей. 

Подобна е ситуацията и с "Реал" (Мадрид), но трансфер на Меси в "белия балет" е на практика невъзможен. 

Самият Меси обаче за пореден път отхвърли възможността да смени клубната си принадлежност на церемонията по връчването на "Златната топка", където се класира втори.

Още през лятото мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал получи зелена светлина от ръководството на тима за мегатрансфер. От следващия сезон само от спонсорския договор с "Адидас" "червените дяволи" ще получават по 75 млн. лири годишно. 

Фенската база на "Манчестър Юнайтед" наброява близо 700 млн. души по цял свят, което гарантира бърза възвращаемост на вложените средства.

Междувременно Меси изненада с включването на Жозе Моуриньо в тройката си за треньор №1 на 2014 г. 

В крайна сметка португалският мениджър на "Челси", който беше начело и на "Реал" (Мадрид"), остана едва пети в анкетата, а победител стана Йоахим Льов. 

На първо място Меси постави селекционера на своя национален тим - Аржентина, Алехандро Сабея, следван от Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. 

"Моуриньо е велик треньор. Независимо дали ви харесва като човек или не, това не променя факта, че е велик треньор", каза Лео, с което засили подозренията, че може да стане част от "Челси". 

Поводи за това има достатъчно, а Меси допълнително подхрани слуховете, като започна да следва официалния профил на "Челси" в "Инстаграм", както и профилите на футболистите от лондонския тим Тибо Куртоа и Фелипе Луис. 

Самият Моуриньо наскоро заяви обаче, че няма как Меси да бъде взет, защото това ще наруши финансовия феърплей.