Най-бързият бийтмейкър в света представя шоуто си на своя Аkai MPC в "Студио Орфей" по покана на EventEase

Ако още не си чувал за АарабМюзик, по-добре това да е следващото видео, което ще заредиш в YouTube. Скрилекс, Бъста Раймс, Дипло и А-Track оценяват уменията на най-бързия бийтмекър в света и вече имат съвместни проекти заедно с него - затова най-добре отивай на 18 март в "Студио Орфей", за да се убедиш лично колко е уникален неговият пърформънс.

Изградил репутация като композитор на бийтове, използвани в хитове на звезди като Еминем и Фифти сент, AraabMuzik прави шоу за публиката само на своя Akai MPC семплер.

Бийтмейкърът семплира буквално каквото му хрумне, а бързите му пръсти правят импровизации, заради които го сравняват с барабаниста от Blink 182 Травис Баркър.

Музикалните критици определят характерния му стил като хибрид, който отвежда хипхопа и електронната денс музика в друго измерение. Традиционно повлиян от класици в тези жанрове като Доктор Дре, Just Blaze и 9th Wonder, АарабМюзик бързо овладява техните стилови умения и бива забелязан от най-големите.

Дебютния му албум Electronic Dream (2011) запълва недокосвани до този момент музикални ниши. Тежките бийтове от ударните инструменти са смесени прецизно с леки EDM семпли, за да се получи звучене, уникално дори за самия него.

Последвалата награда "Най-добър продуцент", връчена му от сп. The Voice в Ню Йорк, е един от по-скоро незначителните факти около този албум. Сред парчетата вътре са Electronic Dream, Golden Touch, Free Spirit и Make it Happen.

Следват албумите Instrumental University (2012), For Professionals Use Only 1 (2013) и 2 (2014), които затвърждават позициите на талантливия бийтмейкър, от когото любители и професионалисти могат да узнаят и най-тъмните тайни на музикалното семплиране.

Феноменът АraabMuzik представя чисто новото си шоу в София на 18 март, сряда, по покана на EventEase.

Билетите "Ранно пиле" са вече в продажба само в магазин "Яко" на ул. "Граф Игнатиев" 43 на цена 10/15 лв., а стандартни и онлайн билети има в мрежата на Eventim.bg ("Пикадили", ОМV, "Германос" и др.) на цена 15/20 лв.

Следете събитието и във "Фейсбук".