Нийл Патрик Харис е популярен от сериала "Как се запознах с майка ви"

Водещата на тазгодишните "Оскари" Елън Дедженъръс влезе в историята, като нахрани с пица някои от най-големите кинозвезди и събра няколко известни лица в едно селфи, което счупи рекорда в "Туитър".

Така популярната водеща на токшоуто Ellen направи задачата на приемника си още по-трудна, но той има достатъчно опит: водил е два пъти тв наградите "Еми" и ги е печелил четири пъти за ролята на водещ на друга церемония - театралните призове "Тони".

След финала на ситкома "Как се запознах с майка ви" 41-годишният актьор се изяви на Бродуей в мюзикъла Hedwig and the Angry Inch, а сега е по кината в драматичния "Не казвай сбогом" с Бен Афлек.

87-ата церемония по връчване на наградите "Оскар" догодина е насрочена за 22 февруари, като се очаква филмът на Дейвид Финчър да е сред фаворитите в номинациите.

Подобно на предшественичката си Нийл Патрик Харис е сред най-популярните гей звезди зад Океана. Тази година го гледахме и в "Който оцелее, ще разказва".

Виж още: Най-голямата гей звезда в историята на Холивуд

Неговата сила са музикалните изпълнения и със сигурност ще видим повече такива на "Оскарите" - както бе и при Хю Джакман, който (още преди "Клетниците") се показа в непознатото си у нас амплоа на редовен участник в мюзикъли.

Всъщност Нийл Патрик Харис вече е гастролирал на сцената на "Оскарите" - през 2010 г., когато водещи бяха Алек Болдуин и Стив Мартин.