Актьорът се завръща по Би Ти Ви в сезон 3 на "Фамилията", но и в необичайно амплоа - като съдия на "България търси талант", а по кината ще го гледаме в "Съдилището", който открива София филм фест 2014

Третият сезон на шоуто за таланти започва от 3 март, а сред новите членове на журито са още една звезда от "Фамилията" - Ваня Цветкова (гостувала на съдийската маса в предишното издание), и попфолк певицата Есил Дюран, която има опит в тази роля от втория сезон на "Мюзик айдъл".

Мястото си сред арбитрите е запазил само Любен Дилов-син, който в предишните сезони журираше редом с Хилда Казасян и продуцента на шоуто Магърдич Халваджиян. След разрива между Би Ти Ви и клана Халваджиян съдийската тройка се прехвърли в новото му шоу "Като две капки вода", чийто втори сезон Нова телевизия пуска от 10 март. 

Междувременно Асен Блатечки изпълнява една от главните роли в новия български игрален филм "Съдилището", копродукция с Германия, Хърватия и Македония.

Режисьор е Стефан Командарев, достигнал до предпоследния етап от номинациите за "Оскар" с предишния си филм - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Тук отново играе Мики Манойлович, участват и Ованес Торосян, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев.

Първото представяне на "Съдилището" пред публика е на откриването на София филм фест 2014 (6 март, 19,30 ч., зала 1 на НДК), а по кината  се чака наесен, от октомври. Заснет с помощта на алпинисти и каскадьори, филмът е описван и като изключително зрелищна продукция.

Много от зрителите ще открият в историята нещо познато и преживяно: чувство за семеен дълг, обич, страх, съпътстващите живота предизвикателства - и всичко се случва на фона на едни от най-живописните места в Родопите, обясняват създателите му. 

Видео: Асен Блатечки в "Пъзел" (2012)

Преди да стигне до финалната версия на сценария, Стефан Командарев прави 11 варианта. Консултанти са Милена Йелинек, която има зад гърба си 25-годишна кариера във факултета за сценаристи на университета Колумбия в Ню Йорк, и Том Абрамс (с "Оскар" за сценарий на късометражен филм). В сценарния екип са още Марин Дамянов и Емил Спахийски. Оператор е Красимир Андонов.

Стефан Вълдобрев работи за пореден път с режисьора като автор на музиката. Дебютът на Командарев "Пансион за кучета" (1999) му донесе наградата "Златна роза" за дебют като филмов композитор, а "Светът е голям..." превърна в хит песента му с Рут Колева "Бряг с цвят най-зелен", която имаше и англоезична версия, озаглавена Backgammon Dice.