Финландската рокгрупа гостува у нас за своята 20-годишнина

"Найтуиш" пристигат в България, оповестиха самите те в социалните мрежи. Най-популярната финландска група изнася няколкочасов концерт в най-голямата зала у нас - "Арена Армеец" - на 14 септември.

Очаква се шоуто да включва песни от актуалния им албум Endless Forms Most Beautiful, но в по-голямата си част да представя техните най-големи хитове, тъй като това ще е първото гостуване на "Найтуиш" у нас, и то навръх 20-годишнината от създаването им. У нас вече е пяла тяхната съоснователка и първа фронтдама Таря Турунен.

Сега "Найтуиш" идват в състав: Флоор Янсен (вокали), Марко Хиетата (баскитара, вокали), Ерно "Емпу" Вуоринен (китари), Туомас Холопайнен (клавишни), Кай Хахто (ударни) и Трой Донокли (вокали, ирландски гайди).

Промобилетите на цени от 60 до 90 лева тръгват в продажба от понеделник, 16 май, в OMV, The Mall, билетен център НДК, касите на "Арена Армеец" и онлайн на Eventim.bg.

Nightwish са създадени през 1996 г. от Туомас Холопайнен, Емо "Емпу" Вуоринен и Таря Турунен. Името на групата произлиза от първата им съвместна песен.

С международна слава се сдобиват в началото на 2000 г., когато излиза третият им албум Wishmaster и кавър на хита на Гари Мур Over the Hills and Far Away.

За най-силната година на "Найтуиш" се смята 2004-та, когато пускат албума Once и своя най-голям хит Nemo, който дълго време е начело в почти всички музикални класации в Европа.

Хуолопайнен е автор на почти всички песни в актуалния им албум, от който вижте най-гледаното тяхно видео - Élan.

Източник: KEY Events & Communication