EventEase представят първото издание на новата поредица музикални събития NightLive, със специални гости Гриз и Moonlight Breakfast

NightLive e поредица концептуални вечери, която ще предлага над 6-часова музикална селекция, включваща поне две чуждестранни групи на живо плюс с лайв проекти на български изпълнители и диджеи.

Първото издание на NightLive е в "Студио Орфей" на 20 февруари, като част от музикалната платформа на "Балантайнс" My Beat. Специални гости са нежните Moonlight Breakfast и американската сензация Гриз

За Moonlight Breakfast казват, че са от онези групи, които носят аромат на лятно безгрижие и лекота: чуваш ги веднъж, затваряш очи и без да се усетиш, ги пускаш отново - и вече си на някой крайморски плаж, напълно погълнат от музиката им. А тя накратко представлява

смесица от соул, електро, бийт, ню джаз и суинг,

които заедно правят свеж музикален коктейл, наречен "ретро-електро". Стилът им отвежда на танцова разходка през звученето на 40-те и 80-те години, та чак до днес.

Ако сте фенове на музикални проекти като Parov Stelar и Belleruche, e време да откриете и чуете на живо не по-малко сензационните Moonlight Breakfast.

Прясно издаденият им през септември дебютен албум Shout съдържа 13 парчета, подходящи за различни състояния на духа.

Игривите Shout, Hello и Play са в състояние да те вдигнат мигновено на крак, след което Silent Disco и Hard Times елегантно забавят темпото... и докато се усетиш, си изпаднал в истинска нирвана с енигматичното No More!

Вторият специален гост на NightLive е Гриз (GRiZ, от "гризли"). "Мечето" пристига от Детройт, за да представи своето електро-соул и глич звучене на живо, в компанията на своя най-верен приятел - магическият саксофон.

Гриз е едва на 24 години и може би се чудиш "Кой пък е този сега?", но ако отделиш само пет минутки да провериш в YouTube, SoundCloud или Spotify, ще си намериш саундтрак за поне една работна седмица. Музиката му е толкова  характерна и свежа, че ще те стопли и накара да се раздвижиш посред зима, твърдят организаторите на NightLive.

Харесваш Glitch Mob, Dub FX и Gramatik, но си готов за още едно подобно име със собствен стил, чиято музика по интересен начин обединява преждеизброените? Младежът не се изживява като хипстър, но пък е предоставил последните си два албума Mad Liberation и Rebel Era за безплатно сваляне, за да може да се подготвиш подобаващо за първата му изява на родна земя.

Гриз вече е взел участие на престижните фестивали като Electric Forest, Lollapooza, Outside Lands, Lighting in a Bottle и Mad Decent Block Parties на Дипло. Заедно със словенеца Граматик имат общ лайв проект - Grizmatik,

Новият му сингъл A Fine Way to Die, който може да се чуе в SoundCloud, пък се очаква да стане музикалната бомба на лято 2015.

Билетите "Ранно пиле" на цена 15/20 лв. могат да се закупят само от магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43, или с резервация на 0886 333367), а стандартните и онлайн билети ще намерите в мрежата на Eventim.bg (магазини "Германос", "Пикадили", ОМV, НДК, "Офис 1" и др.) на цена 20/25 лв.

Следете събитието на: https://www.facebook.com/EventEaseParty