Премиерът и изпълнителният директор на "Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед" се срещнаха, за да обсъдят евентуално сътрудничество

Най-голямата частна китайска компания проявява интерес да инвестира у нас. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на "Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед" Ю Шъчун.

По време на срещата той е връчил на премиера писмо за официални намерения за инвестиции в България. Китайската компания е избрала именно България от всички страни от Европейски съюз, където да изгради своя централа за инвестициите.

"Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед" възнамерява да създаде в страната ни център за обучение, иновации и инвестиции.

Виж още: Богаташи си купили БГ жителство срещу 43 млн. лв.

Премиерът Борисов и Ю Шъчун са обсъдили и възможностите за реализирането на съвместни проекти между България и Китай, което ще благоприятства развитието на отношенията между двете страни.

В срещата участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и народният представител от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Виж още: Какво купуват богатите китайци