"Фарго" и "Оранжевото е новото черно" прибраха по три награди "Изборът на критиката". Ето и останалите лауреати, които могат да ви дадат идея какво да гледате

Тв версията по филма на братя Коен "Фарго" (1996), комбинация между черна комедия и криминална драма, бе отличена с три награди "Изборът на тв критиката": за минисериал плюс актьор в главна роля (Били Боб Торнтън) и поддържаща актриса (Алисън Толман) в тв филм или минисериал.

При драматичните сериали спечели приключилият миналата година "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad), който донесе награда и на Арън Пол като поддържащ актьор. 

Фотогалерия: Брайън Кранстън в Breaking Bad - от началото до края

Най-добрите драматични главни роли пък са изиграли Матю Макконъхи, актуален носител на "Оскар", в "Истински детектив" и Татяна Маслани, отличена за втора поредна година за множеството си превъплъщения в Orphan Black.

Ситуациите и персонажите в женския затвор, където се развива действието на Orange is the New Black (Оранжевото е новото черно), бяха оценени от критиката с три статуетки, включително за комедиен сериал.

Актрисата Алисън Джани, която преди години игра в "Западното крило", спечели две статуетки - като най-добра гост-звезда в тв драма (Masters of Sex) и за актриса с поддържаща роля в комедиен сериал (Mom), поделена с Кейт Мългрю от Orange is the New Black.

"Теория за Големия взрив" изгуби титлата при комедийните сериали, но донесе персонално отличие на Джим Парсънс за най-добър актьор, а при актрисите в този жанр спечели Джулия Луис-Драйфус от "Вице".

При тв филмите "Обикновено сърце" се пребори с "Шерлок", "Бъртън и Тейлър", An Adventure in Space and Time (Приключение в пространството и времето) и "Да убиеш Кенеди", като донесе приз и на Мат Боумър при поддържащите актьори в минисериал/тв филм.  

Продукцията на HBO разказва за първите дни на епидемията от СПИН в Ню Йорк в началото на 80-те и борбата на гей активистите и техните симпатизанти да кажат истината на обществото за новата, все още тайнствена болест.

Анимационен сериал номер 1 е "Арчър" (Archer) на канала FX, предпочетен пред "Семейство Симпсън", "Семейният тип", Bob’s Burgers, "Финиъс и Фърб" и "Време за приключения".

Ветеранката Джесика Ланг е най-добрата актриса в тв филм или минисериал с третия сезон на "Зловеща семейна история" - "Свърталище на вещици". 

На 64-годишна възраст актрисата от сериала "Зловеща семейна история" Джесика Ланг, носителка на "Оскар" за ролите си в "Тутси" (1982) и "Синьо небе" (1994), е новото лице на Марк Джейкъбс за козметичната му линия, фотографирана в едър план от Дейвид Симс

Награденото състезателно риалити е Shark Tank на Ей Би Си, предпочетено пред "Шеметна надпревара", "Топ дизайнер", "Сървайвър", кулинарното "Топ шеф" и музикалното "Гласът".

В категорията за риалити поредица спечели римейкът на "Космос", донесъл награда и на своя водещ Нийл Деграс-Тайсън.

Най-добрият поддържащ актьор в комедиен сериал е Андре Брофър от Brooklyn Nine-Nine, а Белами Йънг от "Скандал" спечели в категорията за поддържаща женска роля в драматичен сериал.

Видео: Еволюцията на хип-хоп танците от Джими Фалън и Уил Смит

Победител при водещите на токшоу стана наследникът на Джей Лено в The Tonight Show по Ен Би Си - Джими Фалън, който редовно обновява канала си в YouTube с откъси от предаването.