На 4 и 5 септември във "Виваком Art Hall" започва реално-дигиталният арт фестивал LivingWEB, който представя общото между изкуство и технологии, като пресъздава основните символи на интернет в реална среда

Програмата във "Виваком Art Hall" е с вход свободен за двата дни и включва гигантски робот от телевизори и монитори, наречен "Цифровизатора", истински бар, разигран като стая за чат, жива търсачка, жива социална мрежа с интерактивна кабинка за създаване и променяне на профил, видеоигра на живо.

Посетителите в Телефонната палата ще видят още Web TV - сцена за живо поръчване на видео и музика, където актьори и музиканти ще импровизират по заявките на "потребителите", дигитални графити на живо, кинетична „лайк“ инсталация и още мултимедия, анимации, инсталации, игри и промоции. 

Целият фестивал се осъществява с подкрепата на "Виваком" и продължава на 13, 14 и 15 септември с иновативни експозиции и открити уроци в галерия "Сезони" - Културен дом "Средец", интерактивна инсталация на жив Google и човешки мозък в галерия "Уникредит Студио", както и с други изненади в парка "Заимов" и още няколко точки в София и Благоевград.

LivingWEB™ включва още състезание с роботи, инициирано от Роботев с предварително записване в сайта на фестивала (EnterLivingWeb.com).

Основен акцент в програмата са иновативно експо и конференция с експертни лекции, публични уроци, дискусии, презентации на нови технологии и продукти и състезания.

"Социалните аспекти на интернет", "Хоризонтите на дигиталния свят в човешкото развитие" и "Най-добри практики в програмирането и дизайна" са само част от темите на лекционната програма, а сред лекторите, които ще вземат участие в нея, са доц. Георги Лозанов и директорът на конференциите "Виртуално бъдеще" (Virtual Futures) Люк Робърт Мейсън, който ще ни въведе в света на кибернетиката.

Пълната програма и повече информация за събитието могат да бъдат намерени не само в сайта, но и във "Фейсбук" страницата на фестивала.