"Sex, лъжи & TV: 8 дни в седмицата", който тръгва този месец по Тв7, се води първия БГ сериал от типа "риалити по сценарий", като смесва действителни лица и ситуации с измислени сюжети

Идеен двигател на проекта е Любен Дилов-син, който беше сценарист на сериала "Седем часа разлика" по Би Ти Ви, а сега води по Тв7 неделното предаване "Пуснете водата".

В новата продукция участват и актьори от "Седем часа разлика" - Юрий Ангелов, който играеше руския мафиот Распутин, и Димо Алексиев, превъплътил се в двама герои, близнаците Миро и Слав.

Юрий Ангелов и Димо Алексиев (вдясно) в приключилия "Седем часа разлика"

Историята в "Sex, Лъжи & TV: 8 дни в седмицата" започва с враждата между две конкурентни телевизии. Едната е изградена върху липсата на морал и журналистическа етика в полза на рейтингите, а другата полага героични и често наивни усилия да даде на зрителите обективна картина.

Сблъсъкът между началствата не подминава и редовите служители: водещи, репортери, синоптици, дори гримьорките, като постепенно се разкриват тайните на телевизиите, задкулисната игра и медийните манипулации. Какво е измислено специално за сериала и кое е реално - зрителите трябва да преценяват сами.

Сред останалите имена в актьорския екип, освен Аня Пенчева, са Димитър Баненкин ("Недадените"), Стефания Колева ("Той и тя"), Биляна Петринска ("Английският съсед"), Искра Донова ("Кантора "Митрани"), Евелин Колева, Антон Григоров и Марина Кискинова, която е по-известна като певица.

С роли - или като самите себе си - в сериала се включват и други известни българи, а също така журналисти от Tв7 и Нюз7: Валентина Войкова, Уляна Чан, Бориса Тютюнджиева, Надя Иванова, настоящата кралица на красотата Нанси Карабойчева и предшественичката й, "Мис България 2006" Славена Вътова плюс Мика Стоичкова и прочутия й баща, който вече се е снимал в "Столичани в повече".

От Тв7 обещават и още гост-звезди в поредицата. Сезонът е от 24 епизода и ще се излъчва в праймтайма.