Луи Томлинсън е картотекиран като аматьор в тима на родния си град в Южен Йоркшир

Британските медии го наредиха сред звездите, които ще участват в благотворителния мач в чест на бившия играч на "Селтик" Стилиян Петров в Глазгоу. Българинът е играл в шотландския тим през 1999-2005 г.

Бенефисът на 8 септември, неделя, ще бъде излъчен и по Тв7 от 19,30 ч. Двубоят е с благотворителна цел, като всички средства ще бъдат предоставени на фондацията за борба с левкемията, която българинът ще основе. Сумата от правата за излъчване, която телевизията ще плати на организаторите, също ще бъде дадена за благотворителност. 

В двата отбора ще се включат редица бивши и настоящи световноизвестни футболисти, сред които Джон Тери, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Шей Гивън. Между останалите известни имена от шоубизнеса пък са комикът Джон Бишъп, Ники Бърн от друга бойгрупа - "Уестлайф", и актьорът от сериала Hollyoaks Уорън Браун.

На терена се очаква и солидно българско присъствие в лицето на Димитър Бербатов, Христо Йовов, Радостин Кишишев, Мариан Христов и Мартин Петров. Участие ще вземат също настоящите мениджъри на "Селтик" и "Астън вила" - Нийл Ленън и Пол Ламбърт.

Стилиян Петров, който беше диагностициран с левкемия миналата година и продължава успешно своето лечение, обяви край на състезателната си кариера на 9 май. 33-годишният полузащитник се оттегли след 679 мача за своите клубове ЦСКА, "Селтик" и "Астън вила" и рекордните 106 за България.

Колкото до 21-годишния Луи Томлинсън, през новия сезон той ще рита под номер 28 за "Донкастър роувърс", чийто мениджър Пол Диков, бивш национал на Шотландия, имал български дядо.

Можете да го гледате и по кината от 30 август в концертния документален 3D филм One Direction: This Is Us, режисиран от Морган Спърлок.