Възползваме се от продуктите на сезона и от променливото време, за да се посветим малко на кухнята си.
Продукти:
16 смокини добре узрели
100 г синьо сирене или козе сирене
8 с.л. мед полутечен
зехтин
Начин на приготвяне:
Измиваме и отцеждаме смокините.
Почистваме стеблата и ги срязваме на две. Поставяме ги в подходяща тава за печене.
Върху всяка поставяме малко от сиренето, съвсем леко напръскваме със зехтин отгоре и слагаме във фурната.
Оставяме да се запече до лекото разтичане на сиренето (около 8-10 минути).
Изваждаме смокините от фурната и докато са още горещи ги поливаме с меда.
Още интересни рецепти ще откриеш на Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook