След първия си гастрол у нас миналата есен в НДК, авторът на De Fevgo (видео) подготвя ново шоу за любителите на популярната гръцка музика

Кипърският певец от гръцки произход Михалис Хаджиянис, смятан за един от най-успешните гръцкоезични изпълнители на XXI в., се завръща у нас след концерта си в зала 1 на НДК през октомври.

Едва на 36, той има зад гърба си 13 албума и десетки хитове, които неговите български фенове могат да чуят отново на 9 юли в Античния театър на Пловдив.

"Концертът ми миналата година в София ме накара да съжалявам истински, че съм пропускал страната ви толкова дълго. Гостоприемството и енергията на всички в залата ме заредиха за месеци напред. Затова и след като дойде поканата за този специален концерт в Античния театър, не мислих много. Пловдив, ще се видим през юли!", заявява авторът на хита De Fevgo.

Михалис излиза на голямата европейска сцена още на 17, когато представя родния си Кипър на конкурса Евровизия в Бирмингам с авторската си песен Genesis. 

През 2004-та той пее при закриването на олимпийските игри в Атина, а същата година представя Кипър на церемонията по разширяването на ЕС, с която родината му се присъединява към общността заедно с девет други държави.

От 2000 до 2009 г. Хаджиянис получава над 30 награди само в Гърция, а през 2010 г. сп. "Форбс" го нарежда на 22-ро място в класацията на най-влиятелните местни знаменитости.

Повечето му песни са авторски, например хитовете То Kalokairi Mou (Моето лято) и An Mou Tilefonouses (Ако ми беше звъннала), а в негова емблема се е превърнала баладата De Fevgo (Не тръгвам).

Източник: KEY Events & Communication