Българският спешен телефон не изпълнява коледни желания, но може да приема такива, смеят се негови служители

В навечерието на празниците операторите получават и такива позвънявания: "Ало, Дядо Коледа ли е?", информира в. "Всеки ден". 

Обикновено детски гласове задават този въпрос съвсем сериозно и очакват да чуят гласа на Добрия старец

Те са разочаровани, когато чуят женски глас в слушалката. Още повече, когато разберат, че това не е телефонът на Дядо Коледа, разказват оператори. 

Виж още: Каква е заплатата на Дядо Коледа?

Най-често на спешния телефон се обаждат за подаръци малчугани между 3 и 6-годишна възраст. Те подробно обясняват, че искат лично да се свържат със стареца с шейната, която носи подаръци. 

Децата се опитват да опишат и подаръците, които искат, но служителите им обясняват, че трябва да затворят телефона. Има и по-напористи, които успяват да кажат, че искат от Дядо Коледа самолет, който да върви и по шосето, или кукла, която отпред да е бяла, а отзад - черна. 

Виж още: Коледните символи в забавни факти

Едно момиченце дори обяснило, че иска от Дядо Коледа вълшебна пръчица. На въпрос защо точно вълшебна пръчица, умната 4-годишна Нона отговорила, че с пръчицата ще има, каквото си поиска. Така няма да се налага да майка й да дава пари за играчки вместо за храна. 

Подробното обяснение разчувствало операторите и те обещали непременно да предадат на Дядо Коледа желанието на момичето, но с уговорката, че в работилницата може да не се правят вълшебни пръчици. 

"Той нали е Дядо Коледа, може всичко", казала Нона. Малкият Христос пък поискал ракета, за да полети в Космоса. Друго момиче си

Виж още: Епични коледни провали