Въпреки инцидента на автомагистрала "Тракия" певецът не отменил концерта си в Бургас. Това обаче далеч не е първото му сериозно произшествие

Когато влязъл в локва и автомобилът му се завъртял като върху лед, Любо Киров карал с висока скорост и допуска, че дори е надхвърлял разрешения максимум от 140 км/ч.

Часове след инцидента, при който оцеля по чудо, напълно невредим, певецът на годината си дава сметка, че в този участък трябвало да намали до 80.

В следобедните часове валял обилен дъжд, който точно на този 203-ти километър наводнява ниските части и излага водачите на опасността от т.нар. "аквапланинг", когато заради мократа повърхност гумите губят сцепление с настилката.

Според разказа на самия Любо, който гостува в сутрешния блок на Нова телевизия, в такъв случай возилото става абсолютно неконтролируемо, започва да се хлъзга и на водача не му остава нищо друго, освен да държи здраво волана.

След като автомобилът му се ударил в мантинелата, започнал да се въртя като перка около себе си и да къса мантинелата по протежение на 20-30 м, като ударите по чудо не засегнали шофьорската врата.

И двете врати от дясната страна са смазани, а куфарът му излетял през задното стъкло. При опитите да събере багажа си в канавката съдията от "X-Factor" получил единствените драскотини по ръцете си.

Шофьорското място останало като невредим пашкул. Автомобилът не е нов, но е достатъчно добър, за да опази човешки живот, заключава Любо, който въпреки стреса не отменил концерта си: "Стигнах до Бургас навреме и пях."

Преди три лета Любо счупи крак, след като пропадна на необезопасена открита сцена във Варна. За друг сериозен пътен инцидент разказа той преди година във в. "Стандарт", където интервюто му бе озаглавено "Бог ме спаси при катастрофа".

"Пътувахме с майка ми към вилата ни със спортна малка кола. Излизаме на един завой и не мога да го взема - дал съм повече газ. Набивам спирачки, тя се обръща и докато летим с главите надолу, се споглеждаме с майка ми като на забавен каданс. Помислих си: "Край! Чупим си вратовете", и в този миг усетих как някой хваща колата и я обръща и тя пада на гумите като в памук. Ако видиш снимки на колата след това, няма да повярваш, че сме оцелели."

Днес многократно награждаваният изпълнител е благодарен, че в онзи ден не возел друг човек в колата си. Във фаталния следобед бившият вокалист на група "Те" седнал сам зад волана на своя джип беемве. Друг модел от същата марка той шофира в клипа към миналогодишния си хит "Имам само теб".