Превърнаха бокса в политика, сфера на долни игри и манипулации, призна Кобрата пред worldboxingnews.net

- Мислите ли да имате друг двубой преди пренасрочения с Кличко през ноември?

- Не няма да имам. Ще продължа подготовката си и ще се концентрирам изцяло за мача с Владимир Кличко.

- Наскоро Кличко е бил сниман как прави спаринг с Антъни Джошуа. Мислите ли че е трябвало да прави такъв спаринг с толкова добър и млад боксьор? Мислите ли че това е предизвикало контузията?

- Не ме интересува с кой прави спаринг. За мен е важно по време на подготовката да даде допинг проба и да бъде контролиран, защото е и лице на антидопингова кампания. 

Мен за 10 дни ме провериха 3 пъти. Продължавам да настоявам правилата да бъдат еднакви за всички и Кличко да даде допинг проба. 

Ако Кличко не позволи да бъде контролиран по време на подготовката си за мача с мен, това означава, че със сигурност взима забранени стимуланти. Ако той е чист, защо да не даде допинг проба? Защо се опитва да прави хората на глупаци? Мисли си, че не му разбираме игрите му!

- Какво е мнението ви за всички контузии на боксьорите в тежка категория. които отлагат двубои като Фюри. Хей и Кличко?

- Мисля, че това не са реални контузии. Това го правят, за да не се проведе даден мач, за който не са подготвени както трябва и не се чувстват сигурни.

- Бихте ли се обърнали към IBF да обмислят свалянето на Кличко, за да се борите за свободното място?

- Мнението ми е, че ако се имат за сериозна федерация, трябва да му поставят ултиматум или да играе или да оваканти световната титла на IBF. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официален претендент и съм в правото си да играя за тази титла.

Не мога да разбера имали правила изобщо в световният бокс и те важат ли за Владимир Кличко? Кличко ли е шеф на IBF? Кличко ли е шеф на световната антидопингова агенция?

Защо той не дава допинг преди мач? И докога ще чакам аз мач за тази титла? Подготвям се много сериозно, а накрая се гаврят с труда ми. 

Превърнаха бокса в политика, сфера на долни игри и манипулации. Те диктуват правилата и всички се съобразяват с тях. До кога Кличко ще се подиграва с боксьорите, с феновете на бокса и със самият спорт бокс?

Виж още: Кубрат: Има много българи, които не вярват в мен

Източник: worldboxingnews.net