Късметлийката Гошка Илиева уцели втората по големина печалба в историята на местното тото 2. Вижте първата й реакция (видео)

В понеделник по обед Г. излиза от дома си в испанското село Кинтанар дел Рей, за да отиде до тотопункта, където има навика да проверява дали е улучила "нещо" от тегленето на La Primitiva в събота.

"Нещото" се оказва 67 998 532,81 евро за познатата шестица плюс джакпот - втората най-голяма награда в историята на тази игра на късмета, след като миналия октомврижител на Барселона удари 101 млн. евро.     

А получателката на чека е 61-годишна българка, разказва испанският в. "А Бе Се".

По това време вече се е разчуло, че именно там е спечелена колосалната сума, и в пункта вече бил екипът на телевизия "Кастилия-Ла Манча", който тъкмо коментирал, че все още никой не си е потърсил наградата.

Г. е Гошка Илиева, която живее в Испания от 16 години със семейството си - съпруг, две деца и трима внуци, - но почти не владее испански език. Затова когато й казали, че е милионерка, първоначално помислила, че се шегуват с нея.

След това започнала да звъни на близките си. И мъжът й, и единият им син работят като шофьори на камиони и по това време били на работа.

Треперя цялата, не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам, че сме богати, че сме спечелили, споделя внучката й.

Кметът на населеното място, което има 8000 жители, се надява част от парите да се инвестират в създаването на нови работни места - за хората, които преди време са посрещнали гостоприемно българското семейство.

В района има селскостопанска кооперация, която се занимава с лозарство и отглеждане на гъби.

След облагането с данъци Гошка ще получи чисти 54 млн. евро, съобщава Би Ти Ви.

Сънародничката ни играла с готов фиш, върху който били печелившите числа от тиража: 11, 24, 28, 30, 32 и 34.

"Дойде в събота и ми каза да заложа по мое усмотрение, така че заложих 5 евро на джакпота и й казах, че се надявам да спечели 68 млн. И тя ги спечели. После дойде, без да знае, че е ударила голямата печалба, телевизията беше тук. Казах й, а тя заяви, че изобщо не е очаквала, беше наистина щастлива", обяснява служителката от тотопункта Сара Естер Лопец Солер, цитирана от БНТ, и допълва:

"Семейството е от работническата класа, скромни хора, които се трудят наистина здраво."

Гошка Илиева e от плевенското градче Искър, където мъжът й бил шофьор на линейка, а тя работела в завод. Има три сестри и брат, но почти всички от фамилията й също са извън България. В Искър са останали майка й и брат й.