Оскар Симънсън от емблематичното дуо Koop идва с групата си на 18 май в "София лайв клуб"

Много групи звучат като Koop, но Koop звучат като никой друг! И ни предстои да видим това на 18 май в "София лайв клуб".

В продължение на дълги години, това е една от най-иновативните независими музикални формации. Сега по покана на Nordic Soundscapes Bulgaria ни предстои да чуем Оскар Симънсън и неговата група Koop Oscar Orchestra.

По впечатляващо нетрадиционен начин Koop забъркват чувствен джаз, соул и трип-хоп с нежно електронно звучене, крайният резултат от което е извънземна и експериментална симбиоза от различни инструменти, отнасяща публиката в свят на вълшебни звуци и приказни усещания.

Koop се разпадат през 2009, оставяйки зад гърба си три албума - Sons of Koop, "Waltz for Koop" и "Koop Islands", с които категорично установяват нов и неподражаем прочит на понятието "джаз", а песента "Summer Sun" се превръща в едно от най-слушаните летни парчета на всички времена.
 
След разпадането на култовото дуо, Oскар поема по собствена пътека, преследван от непрестанно жужащите в главата му мелодии. След няколкогодишно отсъствие от сцената, осъзнава, че призванието му е създаването на музика с други артисти и не след дълго, след разговор с харизматичната литовска изпълнителка Жазу, той събира смелост и създава собствена група - Koop Oscar Orchestra или просто КОО. 

С новия си проект екстравагантният композитор отдава огромно значение на "сплотеността" и "интимността" в създаването на мелодиите. И всичко това под мотото: "Красотата на музиката е в свободата ѝ. Тя е от и за всички."

Бандата ще в 7-членен състав и ще изпълни изцяло на живо най-ярките композиции на Koop, както и парчета от дебютния им албум, който предстои да чуем премиерно в една приказна скандинавска атмосфера.

Билети "Ранно Пиле" за концерта могат да се намерят в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) на цена 30/35 лв. Стандартни и онлайн билети могат да се намерят в Билетния център на НДК, бензиностанции ОМV, магазин "На Тъмно", книжарници Booktrading, както и в мрежата на Ticketportal.bg

Повече информация за концерта можете да следите на страницата на събитието във "Фейсбук".