Колегите му от групата Лиъм Хаулет и Максим Риалити, с които е гостувал три пъти у нас, го определят като "истински пионер, новатор и легенда". Припомнете си някои от най-известните им парчета в негова памет (видео)

Фронтменът на рейв идолите The Prodigy Кийт Флинт беше намерен мъртъв в дома си в английското графство Есекс.

Колегите му от групата Лиъм Хаулет и Максим Риалити потвърдиха, че причината за кончината на техния "брат и пръв приятел" е самоубийство. Двамата изразиха огромен шок и тъга, определяйки го като "истински пионер, новатор и легенда".

"Продиджи" са гастролирали у нас три пъти: през 1999 г. в София и на фестивала Spirit of Burgas в Бургас през 2010 и 2012 г. Програмата на концертите им за предстоящите месеци също беше доста наситена.

Видео: "Продиджи" се завръщат със "зверски" клип и албума The Day Is My Enemy (2015)

През септември вокалистът, смятан за една от най-колоритните фигури на британската електронна сцена, трябваше да навърши 50. 

От ляво на дясно: Максим, Кийт Флинт и Лиъм Хаулет, снимка: Mike Van Cleven, 2018 г.

Роден през 1969 г., той се присъединява към The Prodigy още в началото на 90-те, преди големия им пробив. Дебютният им албум Experience (1992) и Music For The Jilted Generation (1994) са последвани от Fat Of The Land (1997), продаден в 10-милионен тираж и включващ хитове като Breathe и Firestarter.

Авторитетното музикално издание NME обаче поставя на първо място сред хитовете им ранното Out of Space от 1992-ра, в чийто клип Кийт Флинт танцува, "облечен като рейвър", а вокалът е от реге песента на Макс Ромео Chase the Devil (1976)...

Макар да остава член на групата, албумът им от 2004 г. Always Outnumbered, Never Outgunned е записан с гост-вокалисти, докато той се бори с депресията и нарастващата си зависимост от медикаменти... Отказва ги, заедно с цигарите и алкохола, през 2006 г., когато се жени за японската диджейка Маюми Каи.

Три години по-късно The Prodigy се събират отново и пускат албума Invaders Must Die, а сингълът Omen е сигнал за връщането им на фестивалните сцени по цял свят, отбелязва Би Би Си.

Последният, седми албум в дискографията им беше миналогодишният No Tourists, който получи възторжени отзиви от музикалната преса на Острова. Оттам е композицията им We Live Forever (Живеем вечно), по ирония последното им концертно изпълнение, в лондонската зала "Александра палас", качено в техния YouTube канал.

След кончината му писателят Радослав Парушев сподели във "Фейсбук" спомен от тяхното гостуване в Бургас.