Подгряват Sum 41, а реге звездата Gentleman излиза на главната сцена в последния ден.

На 4 август ще имаме уникалния шанс да сме едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от новия албум на The Prodigy, носещ все още работното заглавие How To Steal A Jet Fighter. Очаква се той да бъде "по-мрачен" и тежък, както самият фронтмен на британците Лиам Хаулет каза в едно от първите си интервюта по повод новата тава. Той сподели, че след парти албума от 2009-а Invaders Must Die всички са суперентусиазирани да са отново заедно в студио, както и от по-тъмния и "сериозен" стил на парчетата, който той самият предпочита.

Едва ли има човек, който да не помни абсолютно взривяващото шоу, което Лиам, Кийт Флинт и Максим стовариха върху 18-хилядната публика на Централния плаж в Бургас през 2010 г. Това, което ни очаква от The Prodigy това лято, обещава да надмине предишното им участие, което макар и да е трудно да си представим, е напълно по силите на тримата британци.

Подготовката за концерта им вече е факт. Изгражда се най-голямата сцена в България и на Балканския полуостров с размери 27 на 18 метра и височина 20 метра. "Най-великата денс група за всички времена" (според класацията на сп. Mixmag) обещава мощно изпълнение, влудяващи сценични ефекти и както винаги уникален сетлист, които няма как да не гарантират поредното неповторимо изживяване на плажа на Spirit of Burgas. 

Канадската банда Sum 41 ще зарови пръсти в бургаския пясък непосредствено преди гигантите The Prodigy. Започнете физическа подготовка отсега, а преди концерта не забравяйте да загреете колене, защото Sum 41 ще ни оставят без дъх от танци, подскоци и ще изкарат всички видове движения от телата ни. На сцената на Spirit of Burgas ще прозвучат парчета както от последния студиен албум на бандата, Screaming Bloody Murder, така и незабравими златни хитове.

Дебютният албум на Sum 41 идва през 2001 г. под заглавие All Killer, No Filler, а успехът въобще не се бави – още първият сингъл, Fat Lip, достига първото място във всички класации. All Killer, No Filler е сертифициран платинен албум в САЩ, Канада и Великобритания.

Следват още четири студийни албума Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004), Underclass Hero (2007) и Screaming Bloody Murder и средно по 300 концерта годишно! Sum 41 обожават дългите световни турнета, повечето от които продължават повече от година. Именно благодарение на тяхното европейско турне ще можем да ги видим по време на най-горещия летен фестивал на Балканите Spirit of Burgas.

Цени на билетите до 15 юли:

Spirit of Burgas: 3-day Full Festival Pass - 200 BGN
(Spirit of Burgas & Solar Dance Arena)

Spirit of Burgas ONLY: 3-day Pass - 130 BGN
Solar Dance Arena ONLY: 3-day Pass - 90 BGN

Spirit of Burgas: 1-day Full Festival Pass - 90 BGN
(Spirit of Burgas & Solar Dance Arena)

Spirit of Burgas ONLY: 1-day Pass - 60 BGN
Solar Dance Arena ONLY: 1-day Pass - 35 BGN

Билети можете да закупите от мрежата на Eventim.bg.