Поредният хедлайнер, който ще ни забавлява през втората нощ на Созопол Фест, е пионерът на рейв музиката и клубната култура от 90-те в Ню Йорк – DJ Aaron Dae.

Талантът на Aaron като DJ, промоутър и мениджър на лейбъл го нареждат в челните редици на агентите на ъндъграунд house музиката още от 1994 г. насам. Зад пулта той създава дълбоки, емоционални, фънки сетове, които отвеждат публиката на музикално приключение. В каквато и сфера да се изявява, израсналият в Бруклин музикант вплита в звука си забележителна емоционалност. Това е хаус музика, която въздейства на всички нива.

Aaron започва кариерата си в най-силните дни на рейв и клубната култура през 90-те в Ню Йорк и формира стила си в клубове като Tunnel, Twilo, Vinyl и Limelight. По-късно се установява във Филаделфия, където започва сериозна работа върху кариерата си на DJ и промоутър, организирайки партита в местни и регионални клубове. По време на филаделфийския си период Аaron прокарва пътя на хауса към баровете, в които хората обичат да пийват след работа през седмицата и в последствие създава лейбъла SunDae заедно с Lee Jones & DJ Dirty. SunDae, един от най-старите филаделфийски лейбъли, се е превърнал в задължителна спирка по пътя към кариерата за творци като Hector Romero, Andy Caldwell, JoJo Flores, както и за местни величия като Josh Wink, Questlove от екипа на легендарните The Roots, King Britt и Rich Medina.

В началото на 2004 Aaron използва успеха на своята промоутърска кариера, за да създаде нов музикален лейбъл – Dae Recordings. За разлика от неговия, както той самия го нарича "soulful funk" стил, Аaron продуцира хаус парчета с вплетен uptempo груув. "Трябва да са фънки", пояснява той. След като издава над 20 рилийза за имена като Derrick Carter, Onionz, Johnny Fiasco, Greenskeepers, Julius Papp, Manuel Tur, Miles Maeda и Schmoov!, Dae и днес продължава да трупа стабилна подкрепа от хаус индустрията по целия свят. 

През 2005 Aaron се мести в Чикаго. Продуцентската работа и участията в столицата на хауса извеждат Aaron и Dae Recordings в челните редици на музикалната сцена, която той дели с чикагски светила като Mark Farina, Derrick L. Carter, Glenn Underground, Mark Grant, Terry Hunter, Ron Carroll и Diz. В Маями на годишната Winter Music Conference, за две последователни години, Aaron успешно домакинства партито "Floatin" на луксозна яхта, приела повече от 300 гости в три отделни помещения за диджеи. Настоящите му партитата на открито за Winter Music Conference и Detroit Electronic Music Festival - Аfternoon Delight, Do You Wanna Boogie и Now In Stereo са отличени в Топ 5 на списание Mixmag за дневни партита и се считат за едни от най-нетърпеливо очакваните събития за годината. От Lovebirds, Vincenzo, Crazy P до Marques Wyatt, Jamie Lewis и Dj Spinna, Aaron продължава да пълни програмата на своите събития с качествени изпълнители.

Вдъхновявайки се от класики като Masters At Work, Todd Terry и Joey Negro, Aaron обича да вплита и елементи на електронен соул. Артисти като Ron Basejam, Spirit Catcher, Hot Toddy и Lovebirds са чести присъствия в плейлистата му. Резултатът е дийп хаус бленда, белязана от диско, фънк и соул. "Live сетовете ми са приключение", казва Aaron. “Обичам да водя публиката на пътешествия през времето.