Концертите започват от 18 и приключват в 22 ч., но купонът продължава на афтърпартита с музикантите в “София лайв клуб"

Второто издание на фестивала A to jazZ в парка зад Народната библиотека в София е от 28 до 30 юни и преминава под мотото "Душата на Америка" - или "Соул от Америка".

Соул и фънк ще звучат безплатно за меломаните в трите поредни вечери между столичните улици "Оборище" и "Шипка".

Програмата започва в 18 ч. с диджей Мартен, а концертите след него ще са два - първо на българските изпълнители, после на гостите от чужбина, като хедлайнъри.

На 28-и, четвъртък, фестивалът започва с алтернативна джаз и фънк музика от българското трио "Хай тайм": Тони Рикев (китара), Радослав Славчев (бас) и Николай Данев (перкусии), известен в музикалните среди като Мистър Браун Шугър. Те ще изпълнят и парчета от първия си самостоятелен албум с авторска музика, който записват в момента.

След тях на сцената излизат британското дуо "Риъл пийпъл". Двамата диджеи са поканили с тях на фестивала да пее вокалистът на асид джаз групата "Инкогнито" Тони Момрел.

На 29 юни, петък, след микса на диджей Мартен пее Рут Колева, а след нея щафетата поема американският соул музикант Франк Маккомб с бенд от български музиканти, които се събират за първи път заради неговия концерт.

Специално от Великобритания идва и перкусионистката Лили Йончева, която от години свири на всеки концерт на певеца от САЩ. По време на гостуването си на фестивала той ще направи и вокален майсторски клас за български музиканти.

Третата вечер, събота, ще зарадва меломаните с изпълненията на младата банда “Саутуик”, която включва седмина музиканти, а техен лидер е тромбонистът Божидар Василев. 

Фестивала закрива Н'дамби, бивша вокалистка на гостуващата за Елевейшън 2012 Ерика Баду.

Екзотичната певица ще представи пред българската публика новите си джаз и фънк парчета, а междувременно ето парче от албума й Pink Elephant (Розов слон), номиниран миналата година за "Грами" в категорията Best Engineered Album.