През изминалия уикенд Сердика Център бе домакин на благотворителната изложба-базар "Традиции и кухня на англоговорящите държави", организирано от АВО-Бел в подкрепа на проекта SOS Детски селища, България - "Искам да се уча".

За Сердика Център, като място с обществена значимост, дарителските кампании са важна част от политиката на компанията, която подкрепя подобни каузи на драго сърце.

Много от посетителите на търговския център отвориха сърцата си за идеята, че всяко дете има право на образование и подкрепиха благородната кауза, като набраните средства бяха на обща стойност 4 600 лв.

В инициативата активно участваха, както младежите, които се обучават в АВО-Бел, така и децата от младежките домове на SOS в София. Заедно с Ути Бъчваров те имаха възможността да се потопят в света на кулинарното изкуство и да приготвят вкусни лакомства, които се продаваха на изложбата-базар.

По време на събитието посетителите в Сердика Център бяха изкушени да опитат различни традиционни ястия и напитки от държави като Великобритания, САЩ, Канада, Ирландия, Нова Зеландия, Сиера Леоне, Австралия, Сингапур, Ямайка, Малта и др.

За всички присъстващи организаторите бяха подготвили и специални изненади, които донесоха много настроение и усмивки.