Американското патентно бюро не позволи на Кайли Дженър да използва първото си име като търговска марка поради енергичен протест от страна на Кайли Миноуг

Младите хора, независимо дали са милениали или не, имат склонността да си мислят, че всичко започва от тях.

Това поне показват домогванията на малката Кайли Дженър да получи право на търговска марка върху името Кайли.

Опит, който срещна енергичната съпротива на Кайли Миноуг.

Дженър още през април 2015 внесла молба до щатското патентно бюро първото й име да бъде запазена търговска марка.

Оттам й отговорили, че няма проблем да използва името и фамилията си като търговска марка, но що се отнася до употребата само на личното име - молбата се натъкнала на отпор от страна на Кайли Миноуг.

Според адвокатите на певицата подобно решение ще "доведе до объркване сред потребителите" и до асоциации с "второкласната реалити звезда" - така те определят Дженър, която нееднократно е получавала критики от "групи, които се борят за правата на хората в неравностойно положение и от афроамериканската общност", което ще урони престижа на марката Миноуг.

Тя на свой ред е определена като "световноизвестна певица, ангажирана с хуманитарни каузи и активист в борбата с рак на гърдата, позната на цял свят просто като Кайли".

На този етап битката е спечелена от отбора на Миноуг, но войната още не е завършила. Според британския таблоид "Дейли мейл" Дженър вече е оспорила решението и ще иска преразглеждане.

Дженър е манекенка и звезда на социалните мрежи с 80 млн. последователи. Очевидно амбицията й е да завладее нови територии, слагайки името си върху собствена серия козметични продукти.

Миноуг държи правата за марката "Кайли" в редица музикални записи и шоу продукции: става въпрос за Kylie Minogue Darling, Lucky - the Kylie Minogue musical, и Kylie Minogue. Певицата е собственик и на домейна kylie.com от 1996 г.

Адвокатите на Миноуг посочват още, че Дженър ще навреди на имиджа на Миноуг със своя "ексхибиционизъм" в социалните мрежи и с "противоречивите си постинги за хората с увреждания и афроамериканците". 

Източник: Vogue.uk