Перкусионистът щеше да има рекордно кратък стаж като народен избраник от ГЕРБ, ако бившият финансов министър се беше върнал на депутатската банка

Калин Вельов (47), който преди седмица положи клетва като депутат от ГЕРБ, запазва новия си статут, след като се оказа, че подалият оставка финансов министър Владислав Горанов няма да се връща в парламента.

Музикантът, свирил през годините в групи като "Акага", "Медикус" и "Ку-ку бенд", влезе в Народното събрание на мястото на Джема Грозданова, която се отказа сама от мястото си.

Ако обаче Горанов беше решил да се върне в парламента, Вельов щеше да се окаже с рекордно кратък стаж като народен избраник. 

Освен с Нина Николина, напоследък перкусионистът работи съвместно с певицата и тв водеща Йоанна Драгнева, която също има диплома по ударни инструменти, а през 2015 г. влезе в политиката като общински съветник от ГЕРБ в София.

Тя му пожела успех в новото поприще и го похвали, че "има силата да влезе в политиката в най-бурния момент, с ясното съзнание, че няма да е леко". Калин винаги обективно казва нещата такива, каквито са и отстоява позицията си до край, написа още Йоанна във "Фейсбук".

Двамата имат общи парчета, а тази година си партнираха в романтичната комедия "Връзкология", която излезе по кината на 14 февруари, в навечерието на пандемията от COVID-19. За филма записаха и нова дуетна песен - "Безгрижни".