Филм с това заглавие взе голямата награда на XXII кинофестивал "Любовта е лудост" във Варна

"Златната Афродита" заминава за Германия, при режисьора Якоб Лас, реализирал "Любовни пържоли" в рамките на следването си в университета за кино и телевизия "Конрад Волф" в Потсдам.

Сюжетът: Клеменс (Франц Руговски) започва работа като стажант-масажист в луксозен хотел. В кухнята на ресторанта му пък работи Лара (Лана Купер), която използва виното не само в ястията, които приготвя.

Двамата се засичат на работното си място, но искрата помежду им пламва, когато той я намира припаднала на плажа и й помага да се свести. Противоположностите се привличат и тя се опитва да го освободи от притеснението му, а той - от алкохолизма й...

Журито, оглавявано от грузинската режисьорка Нана Джорджадзе ("Лято, или 27 пропуснати целувки"), включваше актрисите Катерина Крупенина (Русия) и Виктория Кочияс (Румъния), италианския продуцент Франческо Мартино де Карлес и режисьора на "Вапцаров. Пет разказа за един разстрел" Костадин Бонев.

Актьорските отличия бяха за Мариан Джеджиел - с най-добра мъжка роля в "Петият сезон на любовта" (Полша), и Мелани Дуте в белгийския "Пост партум".

Специалната награда получи чешкият филм "Любовта си е любов" на реж. Милан Чеслар - комедия за едно 18-годишно момиче - Марушка. Тя е сляпа и мечтае да се влюби в някого, но същото искат за себе си нейният 70-годишен дядо и най-добрият й приятел, който е гей...

22-рото издание на фестивала се състоя в края на юни вместо през традиционната седмица между края на август и началото на септември, но догодина времето на провеждането му отново може да се промени.

Съюзът на българските филмови дейци (СБФД) присъди своята награда на португалския режисьор Луиш Диого за неговия "Фатален грях", а кинокритиците - на "Дежавю" (Румъния), удостоен и със специалния приз "Горчивата чаша" за принос в развитието на филмовата изразност.

Филмът на режисьора Дан Кишу разказва за Михай, 50-годишен мъж, който оставя любовницата си да пренощува в дома му за пръв път, откакто се е развел с Валерия. На следващото утро напрежението между двамата расте и Михай решава да се види с бившата си съпруга, която живее на вилата им...