Според експерт от Харвардския университет, за да оцелее, човечеството трябва да се промени генетично

Светът постоянно се променя и природните и климатични условия след век може да не позволяват на хората в сегашния им вид да оцелеят. Според експерта от Харвардския университет и бизнесмен Хуан Енрикес след 100 години хората трябва да имат генномодифицирани тела, за да могат да се развиват на Земята, пише в. "Дейли мейл".

Според теорията на Енрикес генното модифициране би дало на човешкото тяло възможност повече сила, бързина и резистентност на болестите. То обаче носи риска от поява на "суперхора". 

По думите на Енрикес обаче този риск си струва да бъде поет, ако искаме да оцелеем от следващото масово измиране на видове.

Виж още: Ето как ще изглеждаме след 100 000 години

Според него човечеството може да оцелее единствено ако напусне Земята. Именно за да живеем на друга планета, човешките органи трябва да бъдат променени генетично. За оцеляване на заселниците в далечни светове, клетките им трябва да могат да се възстановяват от радиация, да се преборват лесно със смъртоносни вируси, дори да отблъскват куршуми.

Белите дробове и тъканите пък трябва да могат да извличат повече кислород в нискокислородна среда. Възможно е дори диаметърът на невроните да бъде увеличен за ускоряване на реакциите.

Виж още: 10 реални причини за края на света

Освен това човешкият геном трябва да бъде пречистен от наследствени болести.

В историята на Земята има пет масови измирания на видове. Има учени, които твърдят, че човечеството ще преживее подобна трагедия в бъдеще. Мощен вулкан, огромен астероид или необичайно силно слънчево изригване може да заличи хората за миг.

Източник: "Дейли мейл"