$ave Dat Money на белия рапър/комик Лил Дики, който се превърна във вирусен хит, е заснет максимално икономично.

Просторни имения, яхти, луксозни автомобили, клубна обстановка, гост-звезди... Тези задължителни елементи от рапърските клипове може да се набавят и напълно безплатно. Това не е прецедент и мнозина БГ изпълнители също имат опит в това: спонсорство, продуктово позициониране и др. подобни методи на скрита и явна реклама.

Американският рапър Лил Дики, зад чието име се крие 27-годишният комик от еврейски произход Дейвид Бърд, обаче има амбицията да заснеме най-епичното - и икономично - рап видео. Резултатът - на екран са показани и самите задкулисни договорки, с които бюджетът наистина е сведен до нула, а за да се документира целият процес, е заснет и късометражен документален филм.

Без пари са излезли дори дрехите на гърба му, а сред звездите, които е успял да привлече, са баскетболистът от НБА Кевин, рапърът Ти-Пейн, предоставил снимачната площадка на собственото си видео, и комедийната актриса Сара Силвърман.

В записа на парчета пък участват други двама изпълнители от рап жанра - Фети Уоп и Рич Хоуми Куан, заради който Лил Дики лети от Ел Ей до Атланта (с безплатните мили, които е натрупал от предишните си пътувания). В кадър влиза дори пътуваща сладоледаджийница...

Дебютният му албум Professional Rapper излезе в края на юли, а в заглавното парче (и анимирания клип) участва Снуп Дог, който се интересува от биографията на начинаещия рапър и му предлага своите професионални съвети.