Служителят е бил арестуван за изнасяне на секретна информация към каналджиите по време на мащабна операция срещу трафика на бежанци

Мащабна акция на МВР, ДАНС и прокуратурата доведе до ареста на служител на ДАНС за изнасяне на секретна информация на контрабандисти. Това стана ясно по време на съвместната пресконференция на главния секретар на МВР Георги Костов и ръководни представители на прокуратурата и ДАНС.

При започналата операция на "Вътрешна сигурност" на МВР и има задържани двама служители на районно управление от СДВР във връзка с корупционни практики.

Костов уточни, че тяхната евентуална престъпна дейност няма отношение към темата с миграцията и каналджийството.

Самата операция срещу незаконната миграция и каналджийството все още продължава и обхваща територията на цялата страна. 

Към този момент операцията все още продължава в някои части на страната. Има задържани 501 нелегални емигранти. Образувани са 38 досъдебни производства и са задържани 46 задържани трафиканти.

По думите на главния секретар на МВР Георги Костов, в операцията участват 1639 полицаи и 300 броя техника. Проверени са 9702 души и над 5000 превозни средства, над 900 обекта и местности. 

Нелегални имигранти са открити в редица места в страната, сред които хостел в София, сграда на фирма за вентилация, в бус по магистрала "Тракия", в товарен вагон в Свиленград и редица други.

Източник: Нова телевизия, Novini.bg