Експозиция ни показва как изкуството може да бъде пък към себепознанието

Изкуството като терапия за пътя на човека навътре в себе си. Това послание ни отправят от центъра за арт терапия и съвременно изкуство с новата си експозиция "Изкуството е терапия". 

В експозицията изкуството ще се разглежда като себепознание, мислене в цветове и като себеизразяване и възможност за общуване. 

Организаторите обещават, че всеки може да намери нещо за себе си.

В самата експозиция са включени творби на майстори на живописта като Дечко Узунов, Тома Трифоновски и Светлин Русев, скулпури като Георги Чапкънов, Емил Попов и Георги Донов. 

Рисуването като страст ще покажат Николина Ангелова, Веселина Петрова, Валентина Симеонова и Мира Мерекьова. 

В експозицията са включени още твориби на възпитаници на НГПИ "Св. Лука", 51 СОУ "Елисавета Багряна" и 78 СОУ "Христо Смирненски".

За Центъра за арт терапия и съвременно изкуство

Центърът, който отвори врати преди година, още тогава си постави за цел да провокира размисъл върху взаимоотношенията Изкуство-Терапия-Личност.

Изкуството и Арт терапията имат общата мисия да ни променят вътрешно, на интелектуално, емоционално и духовно ниво, смятат. В тази посока разчитат на съвместната работа и сътрудничество с катедра "Психология на изкуството" от НХА.

Проектът предвижда предоставене на изложбената площ и ателиетата на центъра за ползване от учениците от художествените училища на територията на София, с цел възможност за изява и подкрепа на младите таланти.

Експозицията ще бъде открита на 8 октомври от 19.00 часа в Центъра за арт терапия и съвременно изкуство в Банкя на адрес ул. "Ал. Стамболийски" 10.