Вторият й студиен албум Homeland, който тя представя с гастрол у нас наесен, е създаден в нейната родина - Мароко, по-точно в Маракеш

Пустинната джаз принцеса Инди Зара, която идва у нас за концерт на 16 октомври в "София лайв клуб", разкрива в интервю за френските медии, че именно рисуването я вдъхновява, за да създава музиката си.

"Аз рисувам много! Това провокира въображението ми, а след това преминавам в света на музиката", споделя френско-мароканската певица.

Вторият й студиен албум Homeland, който тя представя при второто си гостуване в България, е създаден в нейната родина - по-точно в Маракеш. Музиката в него е фюжън, с усещане за джаз, соу, фънк и рок. За града, където се ражда албумът й, тя, като художник, споделя: "Цветът му е охра и червено с аромат на билки и песните на птици, които те будят сутрин!".

Пет години след знаковата си песен Beautiful Tango екзотичната певица търси открити пространства за създаването на Homeland, наслаждавайки се на родината си с гледките от планинските вериги на Мароко и шума на Атлантическия океан. Затова албумът й събира музиката на морето и планината, а в богатството от елементи винаги има нещо ново, което откриваш в песните й всеки път.

"Музика е като пъзел. Частите на пъзела са корените ми и берберският език, както и музиката на Бразилия, Кабо Верде, Индия и Иран. Всичко се смесва в едно, точно както Мароко обединява света, защото е по средата между няколко континента", споделя самата Инди Зара. Именно затова Homeland е определян като "пътешествие в ритми и звуци".

Албумът включва 11 парчета, сред които Any Story, разказващо историята на нейните предци.

За концерта си на 16 октомври в "София лайв клуб" самата Инди Зара обещава да бъде силен и завладяващ - като любимия й джинджифилов чай. За предстоящия си лайв у нас тя е подготвила красиви изпълнения и незабравими усещания за своите почитатели.

Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим" и Sofia Live Club на цена 50 лв., като първите 200 билета са на ексклузивна цена 40 лв.

Всички най-актуални новини за концерта на Инди Зара може да следите на страницата за събитието във "Фейсбук": Hindi Zahra live @ Sofia live club, 16.10.2015.

С медийната подкрепа на: Actualno.com, Iwoman.bg, Pik.bg, MySound.bg, Blife.bg, Bnews.bg, Meloman.bg, Svetsko.bg, ViewSofia.com, DJambore.com, OffNews.bg, StyleArt.bg, Musictour.eu, Bulevard.bg, Svejo.net, 12mag.net, Grazia.

Източник: Moko Solutions