Според иноватора процесът по дигитализация на човека вече е започнал и тепърва ще се задълбочава, докато човешкият разум и мисленето на машините не станат едно цяло

Ако ви дадат да назовете едно име, което свързвате с бъдещето на света и технологиите, вероятността това име да е Илон Мъск е огромна. А според него бъдещето е в комбинирането на човек и робот.

"С все по-голямото навлизане на роботите и изкуствения интелект в човешкия бит един от вариантите за бъдещето ще включва физическото ни сливане с машините", заяви основателят на компаниите Tesla и SpaceX по време на Международната правителствена страща на върха в Дубай, цитиран от "Сайънс алърт".

Виж още: Бизнесменът, който изпревари "Гугъл", "Епъл" и "Фейсбук"

Според Мъск ние вече ставаме свидетели на такъв процес. Ежедневната зависимост на хората към технологиите тепърва ще се задълбочава до степен, в която човешкия разум и мисленето на машините ще станат едно цяло.

До известна степен ние вече сме киборги - помислете за всички дигитални приспособления, с които разполагате: вашият телефон, вашият компютър, каза Мъск. 

Видео: Скарлет Йохансон в Ghost in the Shell

Наричайки тази технологична зависимост "дигитален тертичен слой", Мъск заяви, че той вече е част от нашата биология, засягайки начина, по който мислим и възможността да надживеем физическата си същност. 

"Ако вие умрете, вашият дигитален призрак все още ще е тук. Всички ваши имейли и социални медии продължават да живеят, ако вие умрете", заяви той. Според него превръщането на хората в киборги ще е начинът, по който човечеството ще подобри наследените си естествени способности. 

С времето ще наблюдаваме по-дълбоко сливане на биологичния интелект и дигиталния интелект, каза още Мъск. 

Това не е първият път, когатов койо предприемачът коментира възможното превръщане на хората в полумашини. Миналата година той говори за нуждата хората са обмислят употребата на мозъчни импланти като начин да се навакса бързата еволюция на изкуствения интелект - технология, която според него може да стане опасна, ако светът не знае как да я контролира.

Мъск е и човекът, който заяви, че не е невъзможно, и дори е вероятно, физическата вселена, която познаваме, да е една гигантска симулация, създадена от напреднала извънземна цивилизация

Източник: "Сайънс алърт"