Такава ни се представя героинята на Джейми Александър в хитовия US сериал Blindspot (Мъртва точка), който тръгва по Би Ти Ви от 22,30 ч. в средата на август

Актрисата Джейми Александър е играла в сериала "Кайл Екс Уай", но е популярна най-вече като войнствената лейди Сиф от Асгард - красивата и безстрашна жена воин от филмите за Тор, бога на гръмотевиците, и сериала "Агентите на ЩИТ".

Новата тв драма на Ен Би Си Blindspot, която тръгна зад Океана миналата есен, е създадена от Грег Берланти ("Стрелата", "Илай Стоун", "Братя и сестри") и използва докрай нейния потенциал на амазонка, като й поверява главната роля.

Героинята й е намерена гола, напъхана в спортен сак, който е оставен на нюйоркския площад "Таймс скуеър" с етикет "Повикайте ФБР".

По тялото й има множество татуировки, но самата тя страда от амнезия, а в архивите няма данни за самоличността й. Лицето й, отпечатъци от пръстите й и проби от нейна ДНК също липсват в базата данни.

Името на агент Кърт Уелър (Съливан Стейпълтън, от сериала Strike Back), изписано с едри букви на гърба й, обаче кара него и колегите му от ФБР да осъзнаят, че всеки неин татус е неразкрито престъпление - и работата по тези случаи ще ги отведе до нейната самоличност...