"Риболов в Патагония" (2012) е сред актуалните заглавия, които могат да се гледат онлайн в Kidamom.com

Гледай "Риболов в Патагония" онлайн в Kidamom.com

Сюжетът: Марко (Алехандро Ауада) е пътуващ търговец на средна възраст и алкохолик, който решава да промени живота си, след като бива изпратен да се лекува в клиника. Като част от терапията той решава да се отдаде на ново хоби - риболов, и заминава за патагонското крайбрежие в сезона за лов на акули.

Това обаче не е единствената причина да посети далечния край на Аржентина - Марко иска да се сдобри с дъщеря си Ана (Виктория Алмейда), с която не е контактувал от години. Понастоящем тя живее някъде в този регион заедно със съпруга и детето си. Трябва само да бъде открита...

70-годишният вече Карлос Сорин, който в случая е и сценарист, е сред най-изтъкнатите представители на аржентинското кино. Режисьорският му дебют "Кралският филм" (1986) получава наградата "Сребърен лъв" във Венеция.

Сред по-известните заглавия във филмографията му са още: El perro Bombón ("Кучето Бонбон", 2004 г.), Historias mínimas ("Миниатюри", 2002 г.) и El gato desaparece ("Котката изчезва", 2011 г.). 

Наскоро той дебютира и в театъра с "Еквус" от Питър Шафър. "Риболов в Патагония" (Días de pesca) от 2012 г., представян у нас на София филм фест, е последната му засега кинотворба.