Това, което не правим достатъчно, това, което правим твърде често

Колкото повече човек живее, толкова повече му идва да налее малко акъл в главата на по-младото си аз. С годините човек събира всевъзможни неща, за които малко или много съжалява, че е направил (или не е). 

Скорошна дискусия в Reddit накара хората да споделят нещата, които ги е яд, че са направили или не са направили, когато са били в около 30-те си години. Независимо дали тези години ви предстоят, или са към края си, поучете се от патилата, пише popsugar.com.

1. Всички "Tрябва!"

След като навършиш 30, ще усещш обществения натиск дори по-силно от преди. Това обаче не означава да позволиш на всичките тези "трябва" да те дърпат назад. Така може непрекъснато да се тревожиш за това, как "трябва" да имаш собствен дом, деца, брак или стабилна кариера. Обърни гръб на всички тези очаквания и си живей живота по начин, който те прави щастлив. Не се чувствай като пълен провал, само защото животът ти се отклонява от нормата - той си е твой, живей го както намериш за добре.

2. Не прекарвате време с родителите си

Масово сред хората на възраст около 30 се среща това угризение, че не прекарват достатъчно време с родителите си, докато те са още достатъчно млади и активни. Простичките удоволствия като разходката в парка, пътуването или дори воденето на разговор може да е по-трудно, щом родителите ти остареят.

3. Работата е на първо място

Нещо, което да вземете предвид в годините около 30: ако поставите работата на първо място, ще съжалявате горчиво. Прекарвайте време с любимите си хора, защото това са чудесни моменти, които парите и просперитетът не могат да купят.

4. Пилеете време в негативизъм

А сигурно сте си мислели, че всички неприятни и негативни хора ще изчезнат от живота ви, когато навършите 30... да, ама не. Те са навсякъде, затова не си губете времето с тях. Грижете се за хората, които ви карат да се чувствате добре, и заздравявайте взаимоотношенията си с тях. Гледайте да не прекарвате време и в негативни мисли и проблеми, върху които нямате власт. Просто ги оставете.

Виж още: Коя е най-подходящата възраст за пробив в кариерата

5. Не се грижите за тялото си

Парадоксално, някои казват, че са твърде стари, а продължават да се тъпчат с вредни храни и да не спортуват. Тези навици са трудни за изкореняване, но ако не се грижите за тялото си, докато сте млади, последиците ще ви застигнат без време.

6. Не поемате рискове

Може би сте прекалено предпазливи за човек на възраст 30 години и може би всички „трябваше“, които споменахме по-рано, ви дърпат назад. Не играйте на сигурно, а поживейте.

7. Не спестявате и не инвестирате достатъчно

Това е огромно, огромно угризение, което хората над 30 години носят със себе си. Ако започнете да спестявате отрано, ще жънете по-големи успехи, когато се пенсионирате. А ако спестявате и инвестирате още преди да сте навършили 30, ще можете да се пенсионирате на желаната от вас възраст.

Виж още: 20 признака, които ни казват, че младостта си отива

8. Не пътувате достатъчно

Светът е на ръка разстояние, затова поемете на пътешествие! Не отлагайте – с възрастта ще става все по-трудно да намерите време.

9. Чуждото мнение ви вълнува прекалено много

Това е проблем на всички, независимо от възрастта. Не губете повече време в този безполезен навик, когато сте на 30. Спрете да прахосвате енергия по това, какво мислят за вас хора, на които не им пука какво мислите вие. Онези, които ги е грижа, ще ви приемат такива, каквито сте.

Източник: Popsugar.com