Списанието раздаде наградите "Мъж на годината" за 17-и път в Лондон, а шестима от отличените са и лица на октомврийския брой

Ким Кардашиян е жена на годината, а останалите лауреати, удостоени с корица, са:
- бившият "бийтъл" Ринго Стар (с приз за хуманитарна дейност),
- Бенедикт Къмбърбач (актьор номер 1),
- Фарел Уилямс (соло изпълнител),
- Джона Хил (мъж на годината в световен мащаб),
- Колин Фърт (за главните си роли).

Предприемач на годината е магнатът в областта на недвижимите имоти Андре Балаш, родом от Будапеща. При шеф-готвачите статуетката на списанието бе присъдена на Том Керидж.

Пилотът от "Формула 1" Луис Хамилтън е спортист на годината, а за комик номер 1 бе определен Джон Бишъп.

22-годишният актьор Дъглас Бут (партнирал на Ема Уотсън в "Ной" и рекламите на "Бърбъри"), получи приза на "Хюго Бос" за най-стилен мъж.

Шотландският му колега Питър Капалди (56 г.) взе наградата за тв звезда броени дни след премиерата на новия "Доктор Ху" по Би Би Си.

Той пое титулната роля от Мат Смит още в края на миналия, седми сезон, като стана 12-ия Доктор в най-дългогодишния фантастичен сериал.

Писател на годината стана Майкъл Луис (автор на "Кешбол", екранизиран с Брад Пит и Джона Хил), като във фокуса на вниманието сега е новата му документална книга, посветена на Уолстрийт - Flash Boys: A Wall Street Revolt, чиято холивудска адаптация е в ход.

Отличието на "Верту" за пробив в артистичните среди отиде при Джейми Дорнан, избран да играе Крисчън Грей за екранизацията на бестселъра "Петдесет нюанса сиво".

Музикантите от "Ню ордър" взеха приза за вдъхновители, а певецът Паоло Нутини получи наградата за специални постижения.

През пролетта младият шотландец се завърна след четиригодишна пауза с нов албум - Caustic Love, който списанието оценява като един от най-добрите британски R&B записи от 70-те насам.

Ван Морисън стана легенда, а друг ветеран - Иги Поп, беше провъзгласен от "Джи Кю" за икона на годината, като междувременно отвъд Океана дойде новината за негова лимитирана серия облекла.

От модната къща Sailor Jerry Clothing, основана в края на 90-те от фенове на Норман Колинс и неговите култови татуировки, го ангажирали да разработи три модела - The Flash Collection by Iggy Pop, по магазините през октомври. Рекламните снимки са дело на топфотографа Мик Рок.

Отличие имаше дори за експремиера на Великобритания Тони Блеър, обявен за благотворител номер 1.

Дизайнер на годината е Кристофър Бейли от "Бърбъри", а специалната редакторска награда получи Лиъм Нийсън, който след като навърши 50 преживява ренесанс в екшън киното. Как още не са го поканили в "Непобедимите"!?