На 2 октомври диджеят събира ценителите на електронната музика в новата алтернативна локация за ъндърграунд събития

Дейв Кларк открива есенния парти сезон в "ДНК" на 2 октомври. Мястото за специални събития и съвременен танц се намира в подлеза на НДК, срещу фонтаните, и е избрано от организаторите като алтернативно пространство за предстоящото ъндърграунд технопарти.

Емблема на диджея е техното с експлoзивни басове, енергични бийтове и завладяващи мелодии - парчета, смесвани с безупречна техника и стил. Определят го като eдин от малкото пионери в жанра, останали неподвластни на комерсиализацията в денс музиката и отявлени противници на това явление. Същевременно Дейв Кларк успява да бъде все така актуален и да уцелва вкуса на хората, които ценят техното и подкрепят музикалните продуценти, отстояващи своя стил.

В очите на широката публика той няма имиджа на лъскава звезда, която бълва лесно смилаеми музикални мелодии, сетове за високо вдигнати ръце и видеоклипове със сладникави момичета по бански. Въпреки това e легенда в електронната музика, с редовни участия и собствена сцена на най-големия денс фестивал в Eвропа - Tomorrowland.

Радиопредаването му White Noise е придобило статута на същинска институция, където се демонстрира развитието на техното и електронната музика в световен мащаб. Идеята му е да дава зелена светлина на млади таланти и нова качествена музика, но и да популяризира утвърдени и вдъхновяващи за самия Дейв Кларк музиканти, на които много рядко някой дава шанс.

На 2 октомври в ДНК зад пулта феновете му ще подгрява диджей Стивън - един от ветераните на електронната сцена у нас, който се присъединява към движението "Метрополис" още през 1997 г.. Музиката, която той пуска, черпи вдъхновение поравно от класическия фънк и детройтското техно, с емблематичния звук на ритъм машините TB 303 и TR 909.

Самият Стивън признава, че няма търпение да докара клубната публика до еуфория - и че любимите му моменти настъпват, когато всички са "на гребена на вълната". 

Бирбен е диджеят, който ще застане зад пулта след Дейв Кларк - известно име от ъндърграунд сцената у нас, неуморим посланик на качественото техно вече над 15 години, създател на движението Overload и представител на лейбъла Space Research. Той споделя, че Дейв Кларк е един от неговите основни вдъхновители по пътя на музикалното му развитие.

Билетите за партито на 2 октомври вече са в продажба! Ето къде можете да ги намерите:

- Билети "Ранно пиле" на цена 15 лв. - ограничен брой само от магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) или с резервация на телефон (+359) 886 333367

- Онлайн и стандартни билети: 20 лв. (25 лв. в мрежата на "Тикетпортал" - НДК, "Пикадили", книжарници "Буктрейдинг", ОМV, магазини "На тъмно" и др. Можете да закупите и разпечатате билетите си онлайн на Ticketportal.bg

Следете и събитието във "Фейсбук".

Източник: EventEase