Чужденецът, задържан след преследване, заплашвал униформени, предизвикал две катастрофи и нахлул в бензиностанция. ММА боецът от Кеймбридж накрая бил озаптен с цели пет чифта белезници...

Английски гражданин, заплашвал униформени, е задържан след преследване, като междувременно успял да предизвикал две катастрофи и да нахлуе в бензиностанция, съобщиха от МВР.

Екшънът се разиграл в понеделник срещу вторник, след като час преди полунощ в районното управление в Несебър бил получен сигнал за кражба на мотокар от складова база.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че извършителят е преминал с машината през заключения с метални двукрили врати портал, като в района на кръстовището между аквапарка в Слънчев бряг и комплекс "Старият възел" предизвикал две последователни катастрофи - с лекотоварен "Форд транзит" със сливенска регистрация и софийско беемве.

Чужденецът буквално разбил с вилиците на мотокара задното стъкло

и страничната предна лява врата на буса, чийто шофьор по чудо се измъкнал невредим. При сблъсъка с лекия автомобил вилиците засегнали калника под багажника, счупили стъклото на задната лява врата, като пронизали и задната седалка, повдигайки колата на около 40 см от пътната настилка.

Пристигналите на местопроизшествието полицаи направили неколкократни опити да задържат човека зад волана на мотокара, но агресивният мъж размахал срещу тях 30-сантиметров стоманен гаечен ключ. Минути по-късно започнал да удря с него собствената си глава и побягнал по пътя.

Виж още: Слънчев бряг попадна в класация за най-развратните курорти в Европа

След кратко преследване полицаите направили нов опит да го задържат в близост до заведение, но единият от униформените бил ударен по ръката със стоманения ключ. Вторият полицай стрелял предупредително със стоп-патрони във въздуха, за да сплаши нападателя, който бил

очевидно агресивен и неадекватен

Непознатият побягнал в посока Несебър и влязъл в бензиностанция, като започнал да ги мята по полицаите стъклените бутилки с алкохол от рафтовете на магазина.

Трите стреснати служителки на бензиностанцията били изведени навън и полицаите опитали да отвлекат вниманието на мъжа, като използвали срещу него прахов пожарогасител. Той обаче нахлул в кухненското помещение, откъдето излязъл въоръжен с два големи кухненски ножа...

Виж още: Алкохолният туризъм в България - някога и днес

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР в Бургас, от районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Минути по-късно, два екипа от спецзвеното неутрализирали нападателя чрез "помощни средства" (поставяне на пет чифта белезници). Заради неадекватното му състояние и нараняванията, които си самопричинил, той бил отведен при засилени мерки за сигурност в бургаската болница, където му взели кръвна проба за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

Установена била самоличността му - 26-годишен английски гражданин, пристигнал у нас на 21 септември като организиран турист. Изяснено било още, че той е

активен спортист, трениращ за ММА боеве,

от Кеймбридж. Първоначално отседнал в хотел "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона се преместил в "Астория".

Виж още: Слънчев бряг продължава да е най-евтин за британците