Популярният актьор помага на сродна рокерска душа

През юли Асен Блатечки бе забелязан да купонясва на рокерския събор в местността Предела. А тази събота, 20 септември, в предаването на Наталия Симеонова "Предай нататък" показват негов благороден жест към друг любител на високоскоростните машини на две колела.

Виж още: Календар на мотосъборите за 2014 г.

Историята от петия сезон на социалния проект е озаглавена "Да възседнеш времето". Главен герой в нея е Снежка Трухчева от София, а поръчителка - нейната приятелка Райна Ангелова.

Повече от 10 години Снежана страда от болестта на Паркинсон, без това да помрачава духа й. Тя обаче е готова да се бори всячески за живота си, включително и да се подложи на високорискова мозъчна операция, която може да се извърши в България, но е много скъпа.

Онова, което поддържа живинката в нея, е нейното "желязно конче" - моторът й. Снежана е рокер по сърце и всяка свободна минута не изпуска възможността да усети вятъра в косите си.

Тази нейна страст се споделя и от Блатечки, който я води в салона на "Сузуки", където на нейно разположение е най-новият модел на марката, клас "Ендуро", за да отиде до националния рокерски събор на МК "Пирински вълци".

Видео: Асен Блатечки на мотор в клип на "Б.Т.Р."

Другата част от изненадата за нея е емоционалната кампания за набиране на средства, която мотобратята са организирали.