Националният ансамбъл по художествена гимнастика започна по страхотен начин новия сезон. Световните шампионки спечелиха многобоя в Гран при турнира в Москва

Възпитаничките на Ина Ананиева победиха с 34,650 точки - 17,400 точки за пет ленти и 17,250 точки за композицията с обръчи и бухалки, информира Sportal.bg.

На второ място остана ансамбълът на Русия, който допусна изключително груби решки на съчетанието си с обръчи и бухалки. Сборная остана със сребърните медали, след като получи сбор от 34,000 точки. За изпълнението с пет ленти ансамбълът на Русия получи 17,800 точки, а на бухалки и обръчи – 16,800 точки.

На третата позиция е ансамбълът на Израел с общ сбор 33,400 точки.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова играха новите си композиции по музика от филма "Цар лъв" и на "Жар-птица" на Игор Стравински. 

По-рано днес новият ансамбъл девойки остана на четвърто място. Оценките им са 14.700 и 13.650. Ансамбълът е в състав Вивиан Черноокова, Мадлен Сергеева, Мадлен Радуканова, Марина Иванова, Станиела Йовчева, Стейси Банчева и Теодора Александрова със старши треньор Силвия Стойнева.

В неделя, 22 февруари, са финалите при ансамблите жени, както и тези при девойките и жени индивидуално. Многобоят при жените и девойките, където ще ни представят съответно Мария Матева и Йоана Николова са утре, събота, 21 февруари.