Къде децата ви няма да имат правото да се казват Металика, Фейсбук, Робокоп и @

Всеки някога си е мислел, че на някои родители трябва да бъде забранено да имат. Такава мисъл се появява особено често, когато виждаме какви имена са избрали за отрочетата си някакви люде по света.

Британският вестник "Мирър" е събрал 7 забрани върху детски имена от различни държави. Сред тях има всякакви - от безобидното Том до Металика, Фейсбук и @.

Ето и 7 забрани върху определени детски имена:

1. Том
Властите в Португалия са забранили съкратените имена и прякорите в актовете за раждане. Така например Том попада под забраната, докато Томас си е напълно нормално и позволено.

2. Илейн
Тази година Саудитска Арабия пусна списък със забранени имена. Там фигурират западни имена, както и имена, които напомнят за обвързаност с кралската корона, като, например, Принс.

3. ФейсбукСлед като години наред властите в мексиканския щат Сонора се сблъсквали с глупави и нелепи имена, те издали списък със забранени имена. В него се включват всички наименования, които са дискриминационни, пренебрежителни или пък им липсва смисъл. Така, за щастие на децата в Сонора, там имена като Фейсбук, Робокоп, Джеймс Бонд или Трафик няма да се срещат.

4. @
Властите в Китай забраниха на двама родители да кръстят детето си Ван @. Символът "@" на китайски се произнася "ай-та", което е близко до дума със значение "обичай го".

Виж още: Мохамед вече е най-популярното име във Великобритания

5. Таула Прави Хула от Хавай
В Нова Зеландия 9-годишно момиченце, наречено Таула Прави Хула От Хавай е било отнето от родителите му, докато името не бъде променено.

6. Металика
Родители от Швеция пък поискали детето им да се казва Металика, по името на известната рок банда, но властите не позволили. Друга двойка пък поиска името на наследника им да се пише

7. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116
Не, не сме удряли безразборно по клавиатурата. Шведско семейство поискало детето им да се казва по този начин, но името му да се чете просто като Албин. Решението им е в знак на протест срещу строгите закони за имената в Швеция.